Acasă Actualitate Nu toți timișorenii au învățat să parcheze regulamentar, nici în 2020

Nu toți timișorenii au învățat să parcheze regulamentar, nici în 2020

651
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali le-au dat acestora 137 de sancțiuni și au ridicat 28 de mașini, în primele două săptămâni ale anului

Polițiștii locali au continuat, și în acest an, să dea amenzi și să ridice mașinile care încurcă traficul prin felul cum sunt parcate. În perioada 1 – 15 ianuarie 2020, au fost date 137 de sancțiuni contravenționale șoferilor care nu au parcat regulamentar, iar 28 de autovehicule au fost chiar ridicate de angajații SDM.

Multe dintre aceste mașini încurcau circulația tramvaielor, troleibuzelor, autobuzelor și microbuzelor școlare, în stațiile STPT din zonele Sever Bocu, G. Dima, T. Grozăvescu, Consiliul Europei, Circumvalațiunii sau Calea Aradului.

„De menționat că autovehiculele sunt ridicate în situațiile în care conducătorii auto care parchează neregulamentar încalcă flagrant legea, încurcând traficul rutier. În această perioadă s-a constatat că, cel mai frecvent au fost încălcate prevederile legale referitoare la oprirea sau staționarea în stațiile mijloacelor de transport în comun, dar au fost și cazuri în care unii conducători auto au blocat traficul tramvaielor”, arată, într-un comunicat, Poliția Locală Timișoara.

Unul dintre cei sancționați de polițiștii locali a fost un conducător auto care și-a parcat autovehiculul mult prea aproape de liniile de tramvai din zona Traian, pe str. Ștefan cel Mare. Acesta a pus în dificultate circulația tramvaiului și, ca urmare, a fost identificat și amendat cu suma maximă permisă de lege. Circulația mijlocului de transport a fost reluată. În aceeași zonă, pentru aceeași faptă, și un alt șofer s-a ales cu aceeași sancțiune.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto „să respecte legislația deoarece sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, conform OUG 195/2002”. Totodată, Poliția Locală transmite că, împreună cu lucrătorii SDM, nu va ezita să ridice autovehiculele care pun în dificultate circulația altor mijloace de transport.

Comentarii

comentarii