Acasă Actualitate Nu vă mai bateți joc de natură! Râul Timiș, cea mai poluată...

Nu vă mai bateți joc de natură! Râul Timiș, cea mai poluată zonă de lângă Timișoara!

DISTRIBUIȚI

În perioada verii, malurile râului Timiș reprezintă una dintre cele mai poluate zone de lângă Timișoara!

De ce? Aici se duc foarte mulți cetățeni să își trăiască clipa în natură,  să facă grătare cu prietenii și cu familia și mulți dintre ei lasă în urmă cele mai crunte mizerii, cu o nonșalanță și o lipsă de responsabilitate ieșite din comun!

“Nu este locul meu…!” Cam așa gândesc concetățenii noștri care își bat joc de natura care îi primește fără discriminare și le oferă aer și verdeață pentru toată familia, fără să le ceară nimic în schimb…., ba da!

Un mic, nesemnificativ și firesc serviciu ne cere natura primitoare și îngăduitoare:  fiecare individ să își strângă mizeriile pe care le produce, să le introducă într-o pungă și să le amplaseze acolo unde le este locul: la coșul de gunoi, la pubelă, nu în natură, unde a mâncat și a băut și a respirat aer curat

Atât cere natura…!

Pădurea, aerul și apa sunt pentru toți și pentru totdeauna, nu pentru unul sau altul, acum, azi !

“Mâncăm bine, bem bine, dar oare dormim bine când lăsăm natura așa?Păcat!!!!! Ne ocupă așa mult loc în portbagaj resturile menajere? Nu cred! Trebuie doar sa vrem. Acasă nu cred că lăsăm așa, în bucătărie sau în curte sau în grădină sau poate că da….?! O duminică frumoasă…!”, atenționează Paul, care a făcut și pozele acestea îngrozitor de realiste, duminică 31 iulie 2021!

Reamintim că, potrivit Legii nr. 211 din 2011, modificată prin Legea nr. 188 din 2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.

În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locul în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

 

Comentarii

comentarii