Acasă Administraţie „O afacere mafiotă” blochează Ambulanţa din Timişoara

„O afacere mafiotă” blochează Ambulanţa din Timişoara

DISTRIBUIȚI

Serviciul de Ambulanţă Timişoara a aşteptat ca pe o mană cerească să-şi deschidă un nou punct de lucru în partea de nord a oraşului, înr-un spaţiu din fostul liceu agricol. Municipalitatea a fost de acord, a promis inclusiv utilităţile edilitare şi spaţiu de parcare, dar Ministerul Educaţiei a dat aviz negativ. Pe motiv că acolo ar exista un litigiu.

Primarul Nicolae Robu susţine că administraţia locală este proprietara terenului şi că nici nu ar trebui să ceară acordul ministerului. Mai mult decât atât, a arătat cu degetul spre cei de la Bucureşti, care nu sunt deloc interesaţi de şcolile goale, de faptul că acestea se ruinează şi sunt în paragină, dar blochează intervenţii salutare. Iar în cazul de faţă, spune Nicolae Robu, este vorba despre viaţa oamenilor.

„La cererea Serviciului de Ambulanţă, am decis să oferim spaţiu pentru încă un punct de lucru, la Liceul Agricol, pentru că de acolo se poată interveni cât mai prompt în acea parte a oraşului. de la Ministerul Educaţiei am primit o veste proastă: nu putem să punem la dispoziţia Ambulanţei acel spaţiu pentru că este acolo un litigiu. Nu ştiu până când mai continuă această situaţie aberantă, când tu eşti proprietar al terenului, iar un individ de la minister spune că a văzut într-o hârtie că este un litigiu. (…). Cei din ME nu sunt deranjaţi de spaţiile şcolare care stau nefolosite, în paragină, dar sunt deranjaţi când administraţia locală dă un astfel de spaţiu pentru sănătate, unor alte instituţii publice şi nicidecum unor persoane private sau grupuri de interese. (…). Este aberant. Le-am cerut parlamentarilor să intervină pentru a se repara această aberaţie legislativă. S-o spunem pe şleau. Acolo (la Liceul Agricol) a fost o afacere mafiotă, s-au făcut mici amenajări, mici înţelegeri, dar nu a intrat nimeni peste ei. Noi, primăria, nici nu ar trebui să-i întrebăm pe cei din minister dacă ne dau vreun aviz”, a spus Ncolae Robu.

 

Comentarii

comentarii