Acasă Cultura O carte pe zi! Mireasa hoțomană – o bijuterie literară creată de...

O carte pe zi! Mireasa hoțomană – o bijuterie literară creată de câștigătoarea Booker Prize

1179
DISTRIBUIȚI

Spectaculosul roman, Mireasa hoțomană, scris de Margaret Atwood, o bijuterie literară, ajunsă la ediția a doua, fuzionează elemente de distopie, analiză psihologică profundă și meditație asupra identității.

Margaret Atwood, de două ori câștigătoare a Booker Prize, e una din cele mai versatile voci feminine ale literaturii actuale. Își definește opera ca „literatură speculativă”, e o oponentă activă a totalitarismului, în orice formă politică și discursivă, militantă pentru drepturile animalelor și susținătoare a inovațiilor în domeniul tehnologiei.

Romanul Mireasa hoțomană, publicat pentru prima dată în 1993, vorbește despre jocuri de putere și prietenie feminină. Destinele a trei femei sunt devastate de un personaj malefic, Zenia, o proiecție aproape mitologică a răului care se insinuează în viețile lor profesionale și amoroase, își înscenează moartea și le amprentează existențele.

Roz, Charis și Tony caută o ieșire din acest labirint pe care numai cititorul îl vede de sus, în toată complexitatea sa.

Cartea a fost ecranizată în 2007 pentru CBC Television, cu Mary Louise Parker în rolul Zeniei.

Atwood a revizitat personajul acesta care fascinează și intrigă în 2014, într-o povestire publicată sub titlul „I Dream of Zenia with the Bright Red Teeth”.

Romanul poate fi găsit în librăriile din Timișoara.

Comentarii

comentarii