Acasă Actualitate O comună din Timiș sfidează sărăcia din România

O comună din Timiș sfidează sărăcia din România

DISTRIBUIȚI

dumbravita 11O comună din judeţul Timiş sfidează sărăcia din România. Are în construcţie o sală polivalentă, a inaugurat recent un centru de afaceri, este înconjurată de şase benzinării, iar un metru pătrat pentru un teren intravilan ajunge şi la 120 de euro.

Este vorba despre comuna Dumbrăviţa din judeţul Timiş, despre care se spune că are cel mai ridicat nivel de trai din România. Sătui de agitaţia oraşului şi dornici de linişte, în ultimii trei ani, peste 2.000 de oameni s-au stabilit în Dumbrăviţa.
Investiţiile ambiţioase prin fonduri europene au făcut ca localitatea să iasă din tipar. În luna noiembrie a acestui an se va termina şi complexul destinat competiţiilor sportive. Se va ridica o sală polivalentă ce va costa 1.300.000 de euro şi se va întinde pe o suprafaţă de 2000 metri pătrați. Complexul va cuprinde o sală de sport cu vestiare, o sală de conferinţe, un spaţiu pentru expoziţii şi un infocentru turistic. Meciurile de handbal, volei, baschet sau tenis vor putea fi urmărite din tribunele ce vor avea o capacitate de 500 de locuri.
În 2014, în aceeaşi comună s-a inaugurat un centru de afaceri, ridicat cu aproape un milion de euro, bani europeni. Acum se lucrează la un centru de zi pentru îngrijirea copiilor, iar autorităţile mai au în plan extinderea unei linii de troleibuz, care să facă legătura cu Timişoara. Iar proiectele nu se încheie aici.
„Am pregătit câteva documentaţii, proiecte pentru un cămin cultural, un liceu şi pentru un bazin de înot”, spune Victor Malac, primarul comunei Dumbrăviţa, Timiş. Dumbrăviţa a fost numită localitatea cu cel mai ridicat nivel de trai din România de către Consiliul Consultativ pentru Regionalizare. În ultimii ani, populaţia comunei a crescut considerabil, lucru resimţit şi în preţul terenurilor. Potrivit agenţiilor imobiliare, un metru pătrat de teren intravilan în Dumbrăviţa este cuprins între 80 şi 120 de euro. „Preţurile sunt mai ridicate în Dumbrăviţa decât în Săcălaz de exemplu, aici ne raportăm la distanţa faţă de oraş. Aceste preţuri sunt diferenţiate în funcţie de utilităţi de infrastructură, de acces”, a spus Ion Bălan, manger companie imobiliare. Dacă în 1920, primele case au fost ale unor familii din Banatul sârbesc, în prezent, Dumbrăviţa are aproape 10.000 de locuitori, pe cele aproape 2.000 de hectare de teren pe care se întinde.

Comentarii

comentarii