Acasă Economic O fabrică italiană din Reșița începe producția de combinezoane împotriva COVID-19

O fabrică italiană din Reșița începe producția de combinezoane împotriva COVID-19

2157
DISTRIBUIȚI

O fabrica italiană de confecții din Reșița a început operațiile preliminare pentru a demara producție combinezoanele confecționate din materialul descoperit de englezi și certificat că oferă protecție maximă împotriva coronavirusului!

„Este o veste extraordinară nu numai pentru fabrica din Reșița, care rămâne deschisă și care oferă de lucru la vreo 300 de oameni. Este o veste extraordinară în primul rând pentru cadrele medicale, care vor putea fi protejate de acum încolo. Chiar cu materiale de protecție autohtone. Am primit OK-iul de la testare, mâine așteptăm să primim licența. Combinezoanele trimise de noi pentru testare au trecut toate probele cu bine. Am primit avizul tehnic pentru combinezonul de protecție medicală, atât pentru cel de unică folosință, cât și pentru cel care permite multiplă utilizare. Acest aviz este dat de Ministerul Apărării, mai exact, de Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CNRN și Ecologie. Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare trebuie să dea licența. Preconizăm să vină chiar mâine”, a explicat pentru Express de Banat, Vincenzo Moderno, vicepreședintele Camerei de Comerț Italiene pentru România.

Combinezoanele ce permit utilizare multiplă au fost testate deja de medicii reșițeni, care s-au declarat la rândul lor foarte mulțumiți. Materialul folosit e o invenție britanică, certificată în luna ianuarie a acestui an.

„Se lucrează deja. În sensul că să taie materialul, se fac anumite operații premergătoare producției propriu-zise. Ne-au contactat foarte multe spitale și firme, au apreciat și că suntem un producător autohton, așteptăm de acum comenzi. Primele spitale care ne-au solicitat sunt cele din Reșița, Caransebeș, Timișoara și Deva, dar vom putea servi toate spitalele din România care ne vor solicita. Putem produce 2.000 de bucăți pe zi. Mă bucur să pot spune că este un produs românesc, dezvoltat în colaborare cu o fabrică din Iași, Majutex”, a mai spus Moderno.

Sursa: expressdebanat.ro

Comentarii

comentarii