Acasă Actualitate O faptă oribilă a avut loc, în Săcălaz, la doi pași de...

O faptă oribilă a avut loc, în Săcălaz, la doi pași de Timișoara: ”Și-au aruncat mizeria din fosa septică pe stradă!”

DISTRIBUIȚI

O faptă oribilă, ce sfidează grav legea, civilizația și bunul simț a avut loc, în comuna Săcălaz, din județul Timiș, foarte aproape de Timișoara. Cineva de pe strada Trandafirilor a deversat mizerii de nedescris, fosa septică, spun vecinii, pe canalul ce se întinde de-a lungul străzii.

Astfel, un miros greu de suportat și o infecție imposibil de evitat s-au împrăștiat în cartier, îngrozind familiile care locuiesc acolo.   

”În comuna Săcălaz, la un pas de Timișoara, pe strada Trandafirilor, niște “concetățeni” cu apucături sălbatice și cu un comportament dement au eliberat “produsele biologice proprii” din fosă…. pe șanțul bănățean. Mizeriile au venit pe șanț cu apa de ploaie. S-a evaporate apa și a rămas murdăria. O să pută de o să mă mut. Problema evidentă este că nu sunt educați în Banat. Se vede…. vom anunță Garda de Mediu Timiș!”, a declarat doamna care a descoperit mizeria, joi dimineața.

În legătură cu această faptă, Poliția Săcălaz a transmis că ar trebui să fie o camera de filmat, care a înregistrat totul. ”Serviciul de Mediu din cadrul Primăriei Săcălaz va face o sesizare și la poliție și vom aplica sancțiunile conform legii. Luăm și noi legătura cu reprezentanții de la mediu”, a subliniat Cosmin Nițu.

Viceprimarul comunei Săcălaz, Adi Boboi este stupefiat că s-a întâmplat așa ceva în localitate, că un cetățean din comună ar fi putut face o asemenea faptă foarte urâtă

”Nu e normal să se întâmple așa ceva în localitatea noastră. Este un gest foarte urât, fiindcă dacă noi, ca cetățeni ai comunei, nu păstrăm curățenia și nu avem grijă să protejăm mediul, e foarte grav. Eu nu tolorez asemenea gesturi și sunt împotriva a tot ce e sfidează civilizația. Voi merge să verific la fața locului situația”, a declarat viceprimarul Adi Boboi, joi 21 aprilie 2022.

În acest caz vor interveni și inspectorii de la mediu. Lucia Mușuroi, comisarul șef al Gărzii de Mediu Timiș, a declarat că o echipă de inspecție se afla la Checea, joi dimineața, iar de acolo se va deplasa la Săcălaz pentru a verifica situația pe teren și a luat măsurile ce se impuc.

Garda de Mediu Timiș atenționează că asemenea fapte se pedepsesc cu amenzii cuprinse între 25.000 – 30.000 de lei, conform legii nr. 107 din 1996. Mai mult, legea nr. 241 din 2006 impune ca un cetețan  care a deversat mizeria pe canalul localității avea obligația să se racordeze la serviciul de canalizare, altfel, este contravenție și se aplică amenzi cuprinse, între 2.000 – 4.000 lei.

 

Comentarii

comentarii