Acasă Cultura O filarmonică germană cu tradiţie din 1741 va concerta la Reşiţa

O filarmonică germană cu tradiţie din 1741 va concerta la Reşiţa

439
DISTRIBUIȚI

dumitrescuUn concert inedit de muzică simfonică, dar şi music hall, rock şi pop, are loc la Casa de Cultură din Reşiţa, în 22 mai, de la ora 19. Este rodul eforturilor chirurgului reşiţean Romeo Traian Dumitrescu, el însuşi interpret şi pasionat de muzică, precum şi de actul artistic în general.

Concertul a fot posibil în virtutea bunelor relaţii dintre dr. Dumitrescu şi dirijorul filarmonicii germane de tineret din Walldkirch, formaţie de suflători cu o tradiţie de 120 de ani.  „Am invitat această filarmonică de tineret de la Waldkirch, Freiburg, Germania, care va susţine un concert de muzică simfonică, şi nu numai, deosebit de atractiv şi interactiv, a spus dr. Romeo Dumitrescu. Concertul va fi cu intrarea liberă. Filarmonica, cu 120 de membri, are o vechime de 120 de ani, iar în concert i se va alătura şi filarmonica de tineret a Liceului de Artă Ion Vidu din Timişoara, care va veni cu 40 de persoane. Cunosc personal dirijorul acestei formaţii, care iniţial trebuia să concerteze doar la Timişoara şi Arad, aşa a fost posibil să îi aducem şi în Reşiţa. Concertul va cuprinde muzică simfonică, muzică din filme, music hall, rock şi pop. De exemplu, spectatorii vor putea audia piese din filme precum Robin Hood sau Fantoma de la Operă, Undeva în Vest, de Enio Moriccone ori piese de Michael Jackson, Abba sau Eric Clapton. De asemenea, filarmonica interpretează piese de John Williams, renumitul compozitor britanic. Atractivitatea concertului va fi dată pe de-o parte de unicitatea acestui act artistic, apoi componenţii acestei filarmonici au o tradiţie în familie, talent, experienţă în concertele pe care le-au avut în Germania, Austria, Franţa, Spania sau Elveţia, unde au fost laureaţii unui festival de la Berna. Filarmonica germană are o tradiţie, aşa cum am spus, din 1741, iar 40 la sută dintre membrii sunt fete. Ei deţin instrumente de mare calitate. Invit la acest concert pe toţi cărăşenii, m-am adresat în principal liceelor Traian Lalescu, Mircea Eliade, Diaconovici –Tietz, Liceul Baptist, comunităţii germane din Reşiţa şi judeţ, Liceului de Artă, Şcoala Populară de Artă.”
Dr. Romeo Dumitrescu a luat pe cont propriu susţinerea financiară a acestei manifestări, sprijinit logistic de conducerea Casei de Cultură din Reşiţa, care aşteaptă astfel în sala de concerte publicul reşiţean, avid, în fond, de muzică de calitate, aşa cum mai rar are parte. 

Comentarii

comentarii