Acasă Administraţie O firmă din Cluj-Napoca va stabili, pentru o sumă de peste 100.000...

O firmă din Cluj-Napoca va stabili, pentru o sumă de peste 100.000 de lei, cum trebuie amenajat domeniul public din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a semnat luni, 17 ianuarie, contractul pentru elaborarea unui „Ghid Tehnic de amenajare a domeniului public și catalog de mobilier stradal”. Acesta va fi realizat, într-un termen de șase luni, pentru 114.240,00 lei, TVA inclus, de PUNCT BIROU DE ARHITECTURĂ SRL, o firmă din Cluj-Napoca înființată în 2020.

După cum spune și numele documentului care va fi elaborat, firma din Cluj-Napoca va trebui să stabilească anumite norme de design pentru domeniul public, inclusiv mobilierul stradal care va fi folosit. În legătură cu acest ultim aspect, va fi inclusă și o bază de date cu toate tipurile de mobilier urban –  variante standard și premium –, descrierea fiecărei soluții propuse și indicatori de preț. Ar fi de menționat că ghidul doar va trasa linii directoare de dezvoltare urbană, dar tot proiectanții viitoarelor obiective vor trebui să vină cu soluțiile tehnice.

„Acest ghid va crea condiții obligatorii pentru toate viitoarele proiecte ale orașului care afectează domeniul public, pentru a reduce din sincopele  de design și echipare stradală. Siguranța, accesibilitatea și atractivitatea sunt printre principalele obiective pe care le vizează ghidul. Printre tipurile de intervenții și de mobilier stradal afectate se numără circulația stradală și pietonală, punctele de încărcare pentru mașini electrice, iluminatul public, instalații publicitare, bănci, banchete și scaune, coșuri de gunoi cu colectare selectivă, rastele pentru biciclete, etc. Primăriei îi vor fi puse la dispoziție 20 de exemplare color în format fizic și în format electronic”, explică reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii