Acasă Eveniment Obiectivele Direcţiei Tehnice a Primăriei Timişoara pe anul în curs

Obiectivele Direcţiei Tehnice a Primăriei Timişoara pe anul în curs

DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Timişoarei Sorin Grindeanu, cel în subordinea căruia este Direcţia Tehnică a Primăriei Timişoara, a făcut publice obiectivele pentru 2011 în ceea ce priveşte drumurile, termoficarea, iluminatul public şi reţeaua de apă-canal din oraş. Acesta a explicat clar că vrea ca în 2012, când îşi încheie mandatul,  toate gospodăriile din Timişoara să aibă apă şi canalizare. Modernizări şi reparaţii de drumuri şi pasaj subteran în sensul giratoriu Michelangelo
La capitolul drumuri, se doreşte ca în 2011 să fie finalizată modernizarea Căii Torontalului şi a străzii Vânătorilor, lucrări începute anul trecut. O altă lucrare care ar trebui realizată anul acesta este consolidarea Podului de la Uzina de apă. Cea mai complexă lucrare ar urma să fie modificarea sensului giratoriu din Zona Michelangelo, unde se doreşte construirea unui pasaj subteran pe direcţia bdul. Vasile Pârvan – bdul. Corneliu Coposu. „E cea mai aglomerată intersecţie din oraş. Vom rezolva, prin acest pasaj, tot ce înseamnă trafic în acea zonă. (…) Am reuşit aproape să accesăm fondurile europene pentru această lucrare, însă, ca de obicei, există piedici din partea guvernului, astfel că mai aşteptăm nişte semnături de la Ministerul Dezvoltării”, a declarat Grindeanu. Durata lucrărilor ar urma să fie de un an, iar costurile se vor ridica la 70 de milioane de lei, din care 98% finanţare europeană. În 2011 ar urma să fie modernizată, în sfârşit, şi strada Cloşca, tot din fonduri europene. Alte amenajări vizează străzile: Chimiştilor, Steaua, Mircea Neamţu, Edgar Quinet, bd. Sudului, Muzicescu, Brazilor, zona Polonă, Cronicar Neculce, Gladiolelor, zona Câmpului, Petuniei – Magnoliei, zona Weissmuller – Laurenţiu Nicoară, reamenajarea geometriei intersecţiei din Piaţa Bălcescu.
Nemulţumit de reparaţii
Viceprimarul Grindeanu s-a declarat nemulţumit de modul în care (nu) se desfăşoară lucrările de reparare a drumurilor Timişoarei. „Sunt foarte nemulţumit de reparaţii. Explicaţiile date sunt de genul: nu putem din cauza vremii; nu putem pentru că la primul îngheţ/dezgheţ sar plombele; ne-am consuma banii pentru reparaţii care nu ar ţine. Cred că e o abordare greşită. Nu acuz firmele de construcţii care se ocupă de reparaţii, dar nici nu vreau să ne creadă naivi. Plombează în aşa mod încât să aibă de lucru şi la anul. De aceea am ţinut să treacă prin consiliul local hotărârea care să oblige firmele să obţină certificate de bună practică, iar lipsa acestuia să ducă la sancţionarea la licitaţie. Altfel ne învârtim într-un cerc, în care nu avem cum să-i sancţionăm”, spune Grindeanu.
Extinderea reţelei de apă-canal, mai importantă decât reabilitarea acesteia
Edilul spune că a transmis Aquatimului faptul că prioritară este extinderea reţelei de apă-canal, astfel ca, până în 2012, toţi timişorenii să beneficieze de aceste servicii. Astfel, din fondurile europene de aproximativ 120 de milioane de euro obţinute de Aquatim se va acţiona în primul rând pentru ca reţeaua de apă-canal din oraş să ajungă până în toate gospodăriile, fiind însă plănuite şi lucrări ample de reabilitare a reţelei deja existene.

 

Comentarii

comentarii