Acasă Actualitate OncoHelp oferă cazare și mese gratuite la Timișoara pentru pacienții oncologici pe...

OncoHelp oferă cazare și mese gratuite la Timișoara pentru pacienții oncologici pe perioada radioterapiei

DISTRIBUIȚI

48 de locuri de cazare gratuită în camere de două sau trei paturi, cu baie proprie, și trei mese pe zi. Toate acestea pentru pacienții care se află sub tratament radio și care au domiciliul în afara Timișoarei, nu își permit naveta din cauza situației financiare sau starea lor de sănătate nu le permite transportul către spitalul Asociației OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp.

Cazarea se face chiar în clădirea Ambulatoriului de radioterapie. 

“Vorbim, practic, despre o componentă a misiunii Asociației OncoHelp, aceea de a oferi sprijin permanent pacienților oncologici, nu doar în ceea ce privește asigurarea unui tratament medical, ci și un suport emoțional, și mai ales logistic, pe toată durata procesului lor de recuperare. Știm cât de copleșitoare poate fi această luptă și cât de greu poate fi să faci față unei boli oncologice. Prin acest program de cazare gratuită, ne dorim să le oferim pacienților un mediu sigur și confortabil, unde să se poată concentra pe procesul de vindecare și să primească suportul de care au nevoie. Este în responsabilitatea noastră să facem totul pentru ca această luptă să fie cât mai ușoară și mai suportabilă pentru pacienți și familiile lor”, spune prof. univ. dr. Șerban Negru, președinte Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.

“Ne implicăm cu toată inima și resursele noastre în asigurarea celor mai bune condiții pentru pacienții noștri. Tratamentul oncologic poate fi o provocare, atât din punct de vedere medical, cât și emoțional, iar noi ne străduim să facem tot posibilul pentru a le ușura acest parcurs dificil. De aceea, am pus la dispoziție nu doar locuri de cazare, ci și un mediu în care pacienții se simt sprijiniți și îngrijiți. Ne dorim ca aceștia să simtă că sunt într-o comunitate în care sunt înțeleși și susținuți, și să aibă încredere că vor primi cea mai bună asistență medicală posibilă. Este o muncă de echipă, iar noi suntem hotărâți să facem tot ce ne stă în putință pentru a le oferi pacienților noștri tot sprijinul și confortul de care au nevoie în timpul acestei bătălii împotriva unei maladii cumplite”, spune dr. Valeriu Borugă, manager Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.

Pentru a beneficia de cazare în cadrul Asociației OncoHelp, pacienții vor completa un chestionar în momentul în care li se stabilește planul de tratament care include numărul de zile de ședințe de terapie.                                                              

Comentarii

comentarii