Acasă Economic Open Ville – un complex gigant în centrul Timișoarei, prin extinderea Iulius...

Open Ville – un complex gigant în centrul Timișoarei, prin extinderea Iulius Mall

DISTRIBUIȚI

Cel mai mare dezvoltator şi operator de centre comerciale de tip mall din România propune realizarea la Timişoara a primului proiect multifuncţional de tip „lifestyle center” din vestul ţării şi, totodată, cel de-al doilea din portofoliul companiei, după Palas Iaşi.

UPDATE. Planul Urbanistic Zonal pentru complexul „Open Ville” a fost aprobat cu unanimitate de voturi, fără nicio discuţie, în şedinţa extraordinară de consiliu local de joi.

Proiectul Open Ville a fost conceput şi elaborat având la bază studii economice şi de piaţă care să justifice şi susţină investiţia. S-a ţinut cont de poziţia în regiune a oraşul Timişoara care poate valorifica avantajele legate de localizarea, cerere locală mare, corelarea cu alte afaceri din domenii diverse, resurse umane (forţă de muncă înalt calificată).
Open Ville înseamnă peste 20 de noi construcţii, dintre care una cu peste 24 de etaje, piaţete moderne şi spaţii verzi, fântâni arteziene, grădini suspendate, magazine, restaurante şi cafenele, cinema, clădiri de birouri, săli de conferinţă şi spaţii pentru evenimente culturale.
Proiectul de hotărâre va intra în atenţia aleşilor în plenul consiliului local de joi și vizează aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona mixtă de comerţ, servicii şi birouri – „Open Ville”, de pe strada Aristide Demetriade nr. 1, având ca beneficiar SC Iulius Trust SRL. Se doreşte dezvoltarea unui ansamblu de imobile cu diverse funcţiuni şi un regim de înălţime variabil pe zone: de la maxim 3S+D+P+24E+3Er, o clădire care ar urma să aibă 155 de metri înălțime, la 2S+D+P+15E+2Er+Etehnic, 2S+D+P+8E/10E+Etehnic şi alte construcţii mai mici. În zona centrală a noului ansamblu ar urma să fie realizate piaţete publice şi spaţii verzi având un regim de înălţime de maxim S+D+P.
Proiectul mixt „Open Ville” ar urma să conecteze centrul istoric al Timişoarei cu mallul prin realizarea unei străzi comerciale, care va include componente de retail, office, de distracţie şi petrecere a timpului liber. Vor apărea modificări şi în ceea ce priveşte circulaţia în zonă odată dezvoltat un asemenea ansamblu. S-au făcut evaluări de trafic şi au avut loc deja discuţii în cadrul Comisiei de circulaţie, spun iniţiatorii proiectului.
„S-a convenit reconfigurarea intersecţiei din Piaţa Consiliul Europei, pentru a asigura relaţiile auto, de transport în comun şi pietonale necesare. În corelare cu aceasta se propune întregirea traseului Inelului II, cu profilul existent, prin asigurarea legăturii directe cu bulevardul Antenei. Primăria Timişoara a iniţiat proiectul „Pasaj Popa Şapcă – str. Popa Şapcă şi bd. Antenei (între Demetriade până la Calea Sever Bocu) – lărgire pasaj, modernizare stradă”, care este în curs de autorizare şi prevede lărgirea bulevardului Antenei la patru benzi, cu amplasarea unui sens giratoriu pentru racordul cu Inelul II de circulaţie. Datorită deschiderii traseului Inelului II de circulaţie, s-a regândit traseul mijloacelor de transport în comun din zonă. S-au reamplasat staţiile în corelare cu noua configurare a străzilor”, se mai precizează în documentaţia depusă la primărie. Investiția ar urma să fie realizată până în 2017.

UPDATE. Planul Urbanistic Zonal pentru complexul „Open Ville” a fost aprobat cu unanimitate de voturi, fără nicio discuţie, în şedinţa extraordinară de consiliu local de joi.

 

Comentarii

comentarii