Acasă Politica Ordonanța de Urgență pentru comasare a alegerilor, contestată de PMP Timiș, la...

Ordonanța de Urgență pentru comasare a alegerilor, contestată de PMP Timiș, la Prefectură

DISTRIBUIȚI

Decizia de a comasa alegerile locale și cele europarlamentare este una neconstituțională, în plus, prin modificările aduse, elimină prezența reprezentanților PMP în secțiile de votare. Având în vedere acestea, partidul a contestat, și la nivel național, dar și în fiecare județ, ordonanța care a dus la această situație. O acțiune similară a întreprins și PMP, filiala Timiș, care a depus un memoriu la Prefectura Timiș.

“Partidul Comasat Român ne îngrădeşte drepturile electorale! PMP solicită modificarea Ordonanţei privind comasarea alegerilor pentru că este discriminatorie şi abuzivă. Ordonanţa privind comasarea alegerilor calcă în picioare democrația românească, drepturile cetățenilor şi îngrădeşte drepturile unui partid cu reprezentare în Parlamentul European”, spun reprezentanții partidului amintit.

Ca urmare, PMP Filiala Timiș a depus la Instituţia Prefectului Judeţului Timiș un memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului României cu privire la adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024. OUG 21/2024 modifică elemente esențiale în ceea ce privește desfășurarea alegerilor și mandatele aleșilor locali, cu doar trei luni înainte de data propriu-zisă a scrutinului, ceea ce contravine flagrant standardelor constituționale, dar și internaţionale.

”Deși pe 9 iunie avem alegeri pentru Parlamentul European, constatăm că Guvernul Ciolacu îngreunează dreptul de a participa în condiții egale pentru partidele care au reprezentare la nivel european. Cu toate că nu au participat la alegerile europarlamentare și nici nu au reprezentanți de drept în legislativul european, organizațiile aparținând minorităților naționale sunt desemnate de drept cu membri în birourile secțiilor de votare din întreaga țară și din străinătate”, mai anunță PMP.

Ligia Dugulescu, cea care este președinte al filialei Timiș, consideră că partidul pe care îl reprezintă este cel mai hărțuit din țară.

“PMP, cu doi membri în Parlamentul European și cu structuri politice de reprezentare în administrația publică locală din toate județele României, nu va avea membri în secţiile de votare pentru că Partidul Comasat Român ne îngrădeşte drepturile electorale. Au modificat legea până au scos PMP pe tuşă. Putem spune, cu toată certitudinea, că PMP a ajuns cel mai hărţuit partid din politica românească”, a declarat Ligia Dugulescu , preşedintele PMP Timiș.

Acest demers este unul amplu, organizat de PMP în toate judeţele ţării, pentru că românii trebuie să ştie cum PSD şi PNL erodează democraţia. Totodată, la nivel naţional, liderii Alianţei Dreapta Unită au solicitat Avocatului Poporului să atace, de urgență, la CCR ordonanța comasării alegerilor.

Comentarii

comentarii