Acasă Actualitate Palatul Copiilor mai sta 3 luni în centrul Timisoarei

Palatul Copiilor mai sta 3 luni în centrul Timisoarei

DISTRIBUIȚI

Ministerul Educatiei a acceptat azi sa plateasca înca 17.000 de euro chirie…
Sute de copii si zeci de profesori urmau peste doar 4 zile sa paraseasca pentru totdeauna sediul Palatului Copiilor. Cladirea este retrocedata si contractul de închiriere expira pe 31 mai. Initial Ministerul Educatiei nu a vrut sa plateasca în continuare chiria, chiar daca sute de copii din Timisoara aveau sa-si dezvolte abilitatile artistice în sali insalubre de la Grupul Scolar "Azur". Apoi s-a razgândit… Dupa doua interpelari, senatorul PD-L de Timis, Gheorghe David a reusit sa o convinga pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei sa mai aloce înca 3 transe de bani pentru chiria Palatului Copiilor. O luna de chirie costa ministerul aproape 6.000 de euro.

Primaria la mutare…

Gheorghe DavidMinisterul a acceptat sa mai plateasca înca trei luni câte 5.772 de euro, dar a spus ceva clar: dupa 3 luni, obligatoriu chiriasii trebuie sa se mute. În acest timp autoritatile locale ar putea termina de renovat salile insalubre de la Grupul Scolar de Chimie Industriala "Azur" si Palatul Copiilor s-ar muta undeva la periferia orasului.
"Este cea mai buna solutie. Am facut doua interpelari si în urma cu câteva ore am primit raspunsul. Ministerul Educatiei accepta sa plateasca chiria pentru înca 3 luni Palatului Copiilor. Nu se putea ca acesti copii si dascalii lor sa fie scosi în strada.
Salile de la Azur, în care urmau sa fie mutati nu sunt propice nici unei activitati. Sper ca primaria sa renoveze acele sali si cât de curând sa înceapa construirea noului sediu al Palatului Copiilor. Eu am facut o inventariere a tuturor unitatilor scolare din Timisoara retrocedate si situatia nu este una prea roz", spune senatorul Gheorghe David.

Sediu nou când da Dumnezeu

Vechea conducere a Inspectoratului Scolar Timis s-a laudat multa vreme cu proiectul pentru noul sediu al Palatului Copiilor.
Amplasamentul ar trebui sa fie ridicat undeva în jurul stadionului "Dan Paltinisanu". Pâna acum însa nu s-a dat nici prima lopata la temelie. Si timpul nu tine nici pe departe cu Palatul Copiilor. "Este o solutie de compromis, dar cea mai buna în momentul de fata.
Am vazut salile de la Azur si ar fi spatiu suficient daca acestea ar fi renovate la timp.
Nu ne deranjeaza prea mult ca pentru un timp ne mutam mai la periferie. Am vorbit cu majoritatea parintilor si copiii lor nu vor sa renunte la cursurile noastre indiferent în ce zona ne-am afla", spune Nicolae Puscasu, directorul Palatului Copiilor din Timisoara.
Data finala în care noul palat al copiilor va avea un sediu propriu este imposibil de preconizat

Comentarii

comentarii