Acasă Actualitate Paradoxuri de Timișoara: zăpada împiedică curățarea

Paradoxuri de Timișoara: zăpada împiedică curățarea

DISTRIBUIȚI

Trăim aproape într-un paradox: e iarnă, știm, dar nu este destul să ningă pentru a părea curat orașul. Dimpotrivă, zăpada (necurățată) a acoperit sacii negri, plini de gunoi menajer, iar depozitele neprietenoase de gunoi, acoperite de nea, par a fi niște ”munți urbani”, buni pentru derdeluș. Este caraghios însă să vezi ditamai mașina RETIM-ului, pe drumul pe care-și face exercițiul cotidian, în incapacitatea de a intra pe străzi, pentru a lua gunoiul (asociațiilor, caselor, firmelor), pentru că strada (străzile) este (sunt) blocată (blocate), pur și simplu, de munții de zăpadă. Cetățenii scriu ”râuri” de reclamații, în vreme ce RETIM este blocat, și el.

Cine răspunde? Primăria Timișoarei, ce nu deține un contract ferm, constant, pentru curățarea drumurilor? SDM? Ce nu are, nici ea, ca societate, suficiente utilaje pentru a face din Timișoara un oraș, așa cum merităm noi, cetățenii săi? Oamenii, care ar trebui (și ei) să mai facă puțin voluntariat, dar și acela se face doar pe trotuare, în zonele apropiate imobilelor, conform HCL de profil? Cine? Nu mai avem ”studenți, soldați și pușcăriași” care ”să ajute în muncile lor, pe angajații din anumite domenii”. Nu mai avem! Gata, acea poveste avea legătură cu odiosul comunism, acum, voluntariatul are și trebuie să aibă legătură cu motivația de a face.

Pe când o trece și s-o fi topind zăpada, vai, ce multe adevăruri despre caracterul european al Timișoarei noastre vor fi ieșind, precum ghioceii, de sub nea!

RETIM cere: PĂRTIE!

Comentarii

comentarii