Acasă Actualitate Pas uriaș pentru realizarea proiectului de modernizare a căii ferate Reșița Sud...

Pas uriaș pentru realizarea proiectului de modernizare a căii ferate Reșița Sud – Timișoara Nord cu extensie la Moravița

DISTRIBUIȚI

Consiliul Local Reșița a aprobat în ședință de înată Protocolul de implementare unei investiții uriașe. Este vorba de modernizare a cale ferată Reșița Sud – Timișoara Nord cu extensie cu extensie Voiteni – Stamora Moravița – frontier cu Serbia.

“Mulțumesc colegilor mei consilieri locali pentru că sunt alături de mine de fiecare dată când le solicit sprijinul. Protocolul a fost semnat zilele trecute de conducerea CFR Infrastructură, după ordinul semnat de ministrul Sorin Grindeanu, căruia îi mulțumesc pe această cale. Urmează ca și ceilalți parteneri (Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș) să aprobe acest document în ședințe de consiliu și ne putem apuca de treabă”, a anunțat Ioan Popa, primarul Reșiței.

După aprobarea Protocolului de către toate părțile implicate, documentația tehnică ce este deja finalizată va fi depusă spre aprobare la Comisia Tehnică a CFR. După aprobarea acesteia se poate semna contractul de finanțare prin PNRR pe două din cele trei tronsoane în care s-a convenit împărțirea proiectului: Primăria Reșița va avea de modernizat tronson Reșița Sud – Reșița Nord; cei patru parteneri (Primăria Reșița, CJ Caraș-Severin, Primăria Timișoara și CJ Timiș) se vor ccupa de modernizare tronsonului Reșița Nord – Voiteni.

Documentația aferentă secțiunii Timișoara Nord-Voiteni-Stamora Moravița-frontieră (coridor european TEN-T Core) va fi predată la CFR și va fi realizată cel mai probabil prin POT 2021-2027

Comentarii

comentarii