Acasă Eveniment Pasagerii din trei autocare au încercat să intre în țară, prin vama...

Pasagerii din trei autocare au încercat să intre în țară, prin vama Nădlac II, cu teste Covid false, cumpărate de la șoferi

1643
DISTRIBUIȚI

Incident la vama Nădlac II, din județul Arad. Pasagerii din trei autocare au încercat să intre în ţară cu hârtii false. Fiecare dintre ei a plătit 30 de euro pentru un document care arăta că ar fi făcut test PCR, iar rezultatul e negativ. Oamenii au recunoscut că de fapt nu i-a testat nimeni.

Pasagerii au plătit câte 30 de euro pentru un certificat fals cu rezultat negativ pentru Covid-19.

Cele 3 autocare cu câte 60 de pasageri și-au dat întâlnire la autogara din Barcelona, în data de 9 martie. Acolo, reprezentanții firmei de transport le-au cerut oamenilor câte 30 de euro, ca să primească în schimb o hârtie pe care scrie “NEGATIV la infectia cu Sars Cov 2”. Asta fără să li se facă testul. Iar oamenii au fost de acord. Au plătit şi au luat hârtia.

Câteva zile mai târziu au ajuns la graniţa cu România, unde angajaţii DSP Arad care făceau triajul au descoperit că de fapt hârtiile sunt false.

Iar oamenii au şi recunoscut că au cumpărat test Covid fals de la șoferul autocarului.

Astfel, pasagerii au fost trimişi acasă, unde trebuie să stea în carantină 14 zile, nu 10 cat ar fi stat daca aveau un test negativ real.

Comentarii

comentarii