Acasă Eveniment Pasajul Jiul, inundat în noaptea de miercuri spre joi

Pasajul Jiul, inundat în noaptea de miercuri spre joi

DISTRIBUIȚI

Pasajul Jiul, a cărui reabilitare s-a finalizat la finalul anului 2017, s-a inundat în noaptea de miercuri spre joi. Cantitatea mare de precipitații căzute în timpul nopții a dus, cel mai probabil, la blocarea pompelor și, deci, la formarea unei bălți de câteva zeci de centimetri, care nu a dispărut nici măcar de dimineață, când ploaia s-a oprit.

Problema nu este deloc nouă, timișorenii plângându-se pe Facebook că „neinundabilul” pasaj se inundă, de fapt, la fiecare ploaie mai serioasă. Unii îl critică pe fostul primar Nicolae Robu pentru proiectul pasajului, în timp ce alții le atribuie o parte de vină și celor care se ocupă de întreținere.

 

Iată câteva dintre comentariile timișorenilor: „Probabil că mai trebuiesc curățate și canalizările din când în când”, „Eu zic să îl votați tot pe Robu la următoarele alegeri că nu a terminat de distrus orașul”, „La așa ploaie să se înfunde ? Pompele nu au mers ? Dar maimuțoii cu întreținerea ce fac? Taie frunze la câini, erau cu două răngi, tot căutau gură de canal. Atât, vai-și-amar”, „Lucrări de mântuială”.

Sursă foto: INFO TRAFIC jud. TIMIȘ/Facebook

UPDATE: Reprezentanții primăriei transmit că problema a fost rezolvată. De vină ar fi fost o avarie la rețeaua de electricitate, pompele trecând la alimentarea cu motorină, dar rămânând fără combustibil.

„La Pasajul Jiul se circulă din nou în condiții optime.
În dimineața aceasta, pompele de la Pasajul Jiul nu au funcționat și au dus pentru o perioadă scurtă de timp la inundarea pasajului.
Odată ce problema a fost sesizată, o echipă Aquatim a fost trimisă la fața locului și a ajuns la ora 8:20. Pompele au fost repuse în funcțiune, iar pasajul a fost eliberat de apa pluvială în jurul orei 9:30.
Problema a fost cauzată de o avarie la rețeaua de electricitate și pompele au trecut pe alimentarea cu motorină. Pentru o perioadă scurtă de timp, pompele au rămas fără combustibil și pasajul s-a inundat. Echipa Aquatim a constatat situația, a făcut plinul la motoare, iar Enel lucrează în acest moment la conectarea pompelor la o altă sursă de electricitate (punct trafo)”, spun, mai exact reprezentanții municipalității.

Comentarii

comentarii