Acasă Actualitate Patronii care angajează elevi şi studenţi primesc bani de la AJOFM Timiş

Patronii care angajează elevi şi studenţi primesc bani de la AJOFM Timiş

DISTRIBUIȚI

Angajatorii care încadrează elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor şcolare sunt sprijiniți financiar de catre Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş.

Giorgina Grigorie, directorul AJOFM Timiş, a precizat că, potrivit Legii nr. 72 din 26 martie 2007, privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, cu modificările şi completările ulterioare, angajatorul care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor beneficiază, pentru fiecare elev şi student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare. Stimulentul se acordă la cererea angajatorului, iar perioada maximă de acordare este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.

Pentru a beneficia de prevederile Legii nr. 72/2007, angajatorii trebuie ca în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor aflaţi în perioada vacanţelor să depună actele la AJOFM Timiş. Detalii la AJOFM Timiş, bdul Republicii nr. 21, Timişoara, et.1, cam. 103, sau la numarul de telefon 0256/294231, int. 108, persoana de contact: Dan Cojocaru.

Comentarii

comentarii