Acasă Eveniment Patru cetățeni din Nepal, prinși încercând să treacă fraudulos frontiera în Serbia

Patru cetățeni din Nepal, prinși încercând să treacă fraudulos frontiera în Serbia

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia judeţul Timiș au depistat în apropierea localității de frontieră Jimbolia patru cetăţeni din Nepal intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă fraudulos frontiera în Serbia.

          În data de 12.04.2024, în jurul orei 21.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – ITPF Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale.

          În urma acţiunii au fost depistaţi în apropierea localității de frontieră Jimbolia, la aproximativ 150 m de linia de frontieră, patru cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă.

          Cetățenii străini au fost conduși la sediul sectorului pentru verificări. În cadrul cercetărilor s-a constatat faptul că cei patru cetățeni străini provin din Nepal și au vârste cuprinse între 29 și 39 de ani. Aceștia au declarat faptul că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu scopul de a ajunge în vestul Europei. Cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă.

          Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii