Acasă Actualitate Pedalare spre schimbare! Elevii de la peste 10 licee cer Primăriei Timișoara...

Pedalare spre schimbare! Elevii de la peste 10 licee cer Primăriei Timișoara să construiască piste pentru biciclete

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 19 aprilie, peste 100 de elevi de la peste 10 licee din Timișoara au participat la evenimentul sportiv intitulat “Pedalare spre schimbare”, pe un traseu de 8 km care a pornit din Piața Mocioni și s-a încheiat la Liceul Babel de pe strada Phoenix nr. 42.

Evenimentul a cuprins un tur pe bicicletă de-a lungul orașului, cu opriri în fața liceelor mari din Timișoara.

Ultima staționare a fost Liceul Babel, unde a avut loc și încheierea, printr-un picnic în agora și activități recreative.

Elevii de la Liceul Babel și tineri membri ai Rotaract Club Timișoara au împărțit participanților la eveniment revista ”Cultura curățeniei, prin ochii tinerilor din Timișoara”. Publicația, editată de Clubul Rotary Timișoara, cu spijinul Rotaract Club Timișoara, este parte din numeroasele campanii pentru un oraș curat generate de Rotary Club Timișoara. Elevii au putut citi în paginile revistei opiniile colegilor, dar și a unor tineri din Rotaract Club Timișoara, despre ce ar trebui făcut ca Timișoara să devină și să rămână un oraș curat și civilizat.

De asemenea, după ce participanții și-au tras sufletul și s-au răcorit, au avut ocazia să completeze o petiție.

“Vrem să aducem lucrurile la viață: vom aduna semnături pentru a cere construirea de piste de biciclete sigure între marile licee din Timișoara. Petiția va fi ulterior înaintată către Primăria Timișoara”, arată documentul.

Prof. Monica Diaconu, directoarea Liceului Babel a explicat motivația acestei manifestări:

“Vrem să sensibilizăm autoritățile să înțeleagă că există foarte mulți elevi care vin zi de zi cu la cursuri la licee cu bicicletele și au nevoie de o infrastructură adaptată pentru biciclete. Ne bucurăm că au venit așa de mulți elevi să participe la acest eveniment mai ales că a fost și o vreme frumoasă, însorită. În același timp, am pregătit și o petiție pentru a aduna cât mai multe semnături, iar documentul va fi înmânat primăriei cu scopul de a construi cât mai multe piste de biciclete. Numele acțiunii este “Pedalare spre schimbare”,  fiindcă credem că autoritățile vor înțelege cerința elevilor și vor construi o infrastructură adecvată pentru bicicliști. Îndemânăm ca tot mai mulți cetățeni să iscălească această petiție, fiindcă e nevoie de piste de biciclete în Timișoara. Trebuie 1.000 de semnături pentru ca primăria să ia în seamă un asemenea document”.

Ileana Pescariu, elevă în clasa a X la Liceul Babel,  a atras atenția că e nevoie de piste de biciclete funcționale adaptate  pentru iubitorii de biciclete.

“Noi, elevii, dorim o infrastructură  pentru bicicliști, fiindcă chiar în rândul elevilor au fost accidente, fiindcă nu au avut pe unde circula în siguranță, iar șoferii nu sunt atenți. Îi încurajăm și pe ceilalți cetățeni din Timișoara, indiferent că sunt bicicliști sau nu, să ni se alăture și să iscălească această petiție pe care o vom înainta Primăriei Timișoara. Ne bucurăm că manifestarea noastră sportivă a atras foarte mulți bicicliști atât elevi, cât și profesori și părinți. În ultima vreme și eu am început să circul tot mai des cu bicicleta și mi-am dat seama că este nevoie de piste, fiindcă nu există câte ar trebui, pentru ca bicicliștii să aibă traseul lor, pentru a fi în siguranță, feriți de accidente”.

Comentarii

comentarii