Acasă Eveniment Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Prejudiciu de peste...

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Prejudiciu de peste 5 milioane de euro. Mascații au ajuns în Timiș dar și la palatul regelui Cioabă

1539
DISTRIBUIȚI

Zeci de percheziţii ale poliţiştilor au loc, miercuri dimineaţă, în Capitală şi în opt judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro. Anchetatorii ar urma să pună în aplicare, la percheziţii, 32 de mandate de aducere, a anunţat Poliţia Română, potrivit News.ro.

Poliţiştii din Mehedinţi şi ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române fac miercuri dimineaţă 28 de percheziţii în judeţele Mehedinţi, Timiş, Argeş, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj, precum şi în municipiul Bucureşti, la persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Printre imobilele percheziţionate se numărăşi palatul din Strehaia al regelui Cioabă, potrivit România TV.

Conform sursei citate, în perioada 2009 – 2014 reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale. Astfel, suspecţii ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost făcute depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor.

În urma percheziţiilor, 32 de persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi pentru audieri.

Comentarii

comentarii