Acasă Eveniment Percheziții la domiciliul omului de afaceri Ovidiu Palcu și la firma acestuia,...

Percheziții la domiciliul omului de afaceri Ovidiu Palcu și la firma acestuia, Inteco Holding

DISTRIBUIȚI

Ofițerii Serviciului de Combatere a Criminalității Economice din IPJ Arad descind în această dimineață la domiciliul omului de afaceri Ovidiu Palcu și la sediul firmei acestuia, Inteco Holding, pentru documentarea unui dosar de evaziune fiscală. Ovidiu Palcu este bănuit că ar fi săvârșit acte, prin intermediul unui interpus, prin care statul ar fi fost prejudiciat cu mai multe milioane de lei.

În același timp, polițiștii percheziționează și domiciliului unui bărbat din Sebiș, cel care este administrator al societății care deține o balastieră pe drumul Horia-Șiria, scrie specialarad.ro.

”În această dimineață, 6 aprilie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, efectuează 6 percheziții.

Activitățile sunt desfășurate la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și desfășurarea de activități miniere fără permis sau licență.

Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 4.000.000 de lei.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, a transmis IPJ Arad.

UPDATE – ”La nivelul Parchetului de pe lângă TribunalulArad se desfăşoară cercetări penale faţă dereprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale, cu privire la comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă de concesiune, executare de lucrări pe ape sau care au legătură cu apele fără avizul de gospodărire,  încălcarea obligaţiilor de desfiinţare a lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială”, prewcizează Parchetul Tribunalului Arad.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada 2020-2021, suspecţii au exploatat 1.094.394 toneagregate minerale fără a deţine permis, autorizaţie de mediu, respectiv aviz sau autorizaţie de gospodărire a apelor,de pe un teren aflat în extravilanul loc.Horia, com.Vladimirescu, jud.Arad, agregate minerale care au fost ulterior comercializate, omiţându-se evidenţierea în actele contabile ori în alte documente a operaţiunilor comerciale sau a veniturilor astfel realizate, creându-se bugetului de stat un prejudiciu de 3.027.638lei, la care se adaugă un prejudiciu rezultat din neplata redevenţelor, în sumă de167.995, 958 euro.

Comentarii

comentarii