Acasă Eveniment Peste 1.000 de fermieri, la Sărbătoarea Porumbului de la Cărpiniş

Peste 1.000 de fermieri, la Sărbătoarea Porumbului de la Cărpiniş

DISTRIBUIȚI

Peste 1.000 de fermieri din Regiunea de Vest – judeţele Caraş-Severin, Arad, Timiş şi Hunedoara – participă an de an la Sărbătoarea Porumbului – Farm Progres – ce are loc la Cărpiniş, spre sfârşitul lunii august, pentru a afla despre cele mai noi soiuri de hibrizi de porumb şi despre cele mai noi tehnologii în domeniul agricol. Vineri, 31 august, a fost rândul producătorilor agricoli din Timiş. Au fost 330. Au urmat celelalte judeţe din regiune.
Agricultura sustenabilă se practică de 10.000 de ani
Evenimentul a fost organizat de către Monsanto – una dintre cele mai puternice companii din România în domeniul agricol – împreună cu Agenţia de presă Mediafax. Cu acest prilej a avut loc conferinţa moderată de Lucian Mândruţă, fosta vedetă de la PRO TV, intitulată „Agricultura sustenabilă”. 

În expunerea lui Mândruţă, s-a arătat că agricultura sustenabilă se practică în lume de 10.000 de ani şi este cauza apariţiei diviziunii muncii, a claselor sociale şi, bineînţeles, a sedentarismului, dar a şi dus la stimularea progresului în ştiinţă şi cercetare. Printre vorbitori s-au numărat 

Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii, şi Florin Faur, directorul APIA Timiş. „Suntem în Cărpiniş şi nu am ales această locaţie la întâmplare, ci pentru că aici este una dintre cele mai bune zone pentru cultura porumbului, nu numai din Vest, ci şi din România. În fiecare an, la acest eveniment participă peste 1.000 de fermieri. Scopul este de a prezenta agricultorilor ceea ce avem – hibrizii de porumb de înaltă calitate şi tehnologiile de ultimă oră pe care le recomandăm, pentru a reuşi să obţină profit garantat în fermele acestora”, a declarat Dorin Jurcă, directorul Vânzări Monsanto pe Regiunea de Vest.
 

6.000 de fermieri au trecut pe la Cărpiniş
 

Pe parcursul celor cinci ani, Farm Progres a adunat peste 6.000 de fermieri din România, Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Ungaria, Germania, Serbia şi SUA. „Sunt cinci ani de când ne străduim să aducem principalul nostru eveniment la un nivel de profesionalism care să stabilească noi standarde în industrie.

Sute de mii de fermieri, zilnic şi mii de colaboratori, annual, ne-au călcat pragul, iar impresiile lor au fost la superlativ. Pe lângă atmosfera relaxantă, valoarea informaţiilor şi a recomandărilor echipei Dekalb au constituit un real ajutor în îmbunătăţirea practicilor agricole de pe întreg cuprinsul ţării”, a spus Cosmin Chioreanu, directorul Monsanto România. Monsanto a luat fiinţă acum 104 de ani, în State Unite ale Americii, în St. Louis Missouri, cu scopul de a crea produse pentru industria alimentară şi farmaceutică.

Primul produs al firmei Monsanto Chemical este zaharina.  Producţia era vândută integral unei firme din Georgia, numită … Coca Cola. Astăzi, în Monsanto sunt două mari divizii: producerea şi comercializarea seminţelor şi cea a erbicidelor. Compania este prezentă în 71 de ţări, de pe toate continentele.  În România, Monsanto şi-a deschis porţile în 1975, iar în 1996 s-a deschis prima sucursală în România.  Platforma agricolă de la Cărpiniş se întinde pe 10 hectare.

Comentarii

comentarii