Acasă Eveniment Peste 500 de amenzi în trafic, în Timiș, în ultimul weekend. Controale...

Peste 500 de amenzi în trafic, în Timiș, în ultimul weekend. Controale ale polițiștilor și la festivaluri

DISTRIBUIȚI

În weekendul 24 – 26 iunie, polițiștii din Timiș au continuat să aibă acțiuni pe teren. În primul rând au fost organizate noi controale în trafic, unde au fost date peste 500 de amenzi, dar echipajele IPJ Timiș au fost și la festivaluri, unde nu au fost însă depistate nereguli. În ceea ce privește amenzile din trafic, cele mai multe, peste 300, au fost date pentru depășirea limitelor de viteză. Au fost depistate și 17 infracțiuni, cele mai multe – nouă, pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Iată concluziile IPJ Timiș privind controalele în trafic:

„Polițiștii timișeni au controlat 660 de autoturisme si au legitimat 730 de persoane, fiind efectuate 620 de testări cu aparatul etilotest și 60 de testări cu aparatul DrugTest. În urma activităților efectuate au fost aplicate 543 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R, dintre care 318 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

De asemenea, polițiștii au constatat 17 infracțiuni la regimul rutier, dintre acestea una fiind pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, 2 pentru conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 9 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive și una pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Au fost reținute, în vederea suspendării, 63 de permise de conducere și retrase 23 de cetificate de înmatriculare”.

În ceea ce privește festivalurile, polițiștii au fost prezenți și la Dub Camp România 2022 și Eco-Friendly Experience. Aici, polițiștii Biroului de Analiza și Prevenire a Criminalității Timiș şi cei ai Biroului Siguranță Școlară, împreuna cu reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități informativ-preventive pentru a aduce la cunoștința tinerilor efectele consumului de droguri, insistând totodata pe influența negativă pe care o poate avea un anturaj nepotrivit. De asemenea, alături de noi au fost prezenți și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara însoțiți de câinii specializați în depistarea substanțelor psihoactive, în vederea prevenirii evenimentelor deosebite.

„În urma măsurilor dispuse cu prilejul acestor festivaluri, vă informăm că nu au fost înregistrate evenimente deosebite de natură a perturba ordinea publică”, transmit reprezentanții IPJ Timiș și în legătură cu aceste acțiuni.

„Recomandăm în continuare cetățenilor să fie responsabili, să nu se grăbească, să circule cu prudenţă și atenție sporită pe drumurile publice, astfel încât să nu devină victime ale accidentelor de circulație. Polițiștii vor acționa și în zilele următoare pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru prevenirea evenimentelor rutiere”, concluzionează aceștia.

Comentarii

comentarii