Acasă Actualitate Piața Bălcescu este reamenajată de Primăria Timișoara

Piața Bălcescu este reamenajată de Primăria Timișoara

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara anunță că a demarat reamenajarea întregii zone din Piața Bălcescu. În cadrul acțiunii se instalează un sistem de irigații, se plantează 21 de arbori și 25 de arbuști, dar și peste 5000 de plante perene, din 60 de specii diferite, De asemenea, va fi plantat gazon pe o suprafață de 900.

Proiectul vizează întreaga zonă centrală a pieței, inclusiv scuarul și zona de parcare.

„Ajungem și în Piața Bălcescu, o zonă emblematică a Timișoarei care, din păcate, a fost bărbierită de spațiu verde în trecut. În toamna asta reparăm această situație care a revoltat mulți timișoreni cu ani în urmă și reamenajăm peisagistic întreaga zonă. Introducem și sistem de irigare pentru ca în perioada secetoasă arborii și arbuștii pe care îi plantăm să reziste”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Lucrările de montare a sistemului de irigare sunt în plină desfășurare. Deja a fost finalizat branșamentul la alimentarea cu apă. Lucrările continuă, astfel încât totul să fie pregătit pentru plantarea care va începe după data de 15 noiembrie.

În această perioadă, echipele primăriei de la departamentele de Salubrizare și Spații Verzi lucrează împreună pentru a asigura și strângerea frunzelor din cât mai multe zone ale orașului, atât de pe trotuare, cât și de pe spațiile verzi. În ultimele zile s-a intervenit în zonele Lipovei, Soarelui, Eroilor, Odobescu, Bălcescu.

Comentarii

comentarii