Acasă Actualitate Piețarii din Timișoara se revoltă, după ce societatea primăriei vrea să mărească...

Piețarii din Timișoara se revoltă, după ce societatea primăriei vrea să mărească semnificativ chiriile

DISTRIBUIȚI

Piețarii din Timișoara protestează, luni dimineaţă, în faţa societății SC Piețe SA, după ce a fost anunţată majorarea chiriilor cu 20%, începând de anul viitor.

Actualele contracte expiră în această lună, urmând ca din 2023, să intre în vigoare noile tarife.

Afectați sunt și comercianții din piața de gros, dar și micii producători din restul piețelor din oraș.

Comercianții se plâng de faptul că deși instituția nu a investit deloc în ultima perioadă în piețele din oraș, chiriile cresc în continuare.

În momentul de față, comercianții au trei opțiuni pentru a putea vinde în piață. Fie plătesc o taxă zilnică de 25 de lei, fie își rezervă lunar o masă, pentru care plătesc aproximativ 300 de lei, însă merg doar de câteva ori să îşi vândă produsele, fie își fac abonament lunar în valoare de 550 de lei, care este valabil pentru fiecare zi.

La piața de gros, pentru o boxă, comercianții plătesc în momentul de față 140 de lei pe metrul pătrat.

După noile modificări, taxa zilnică urmează să crească la 30 de lei, abonamentele lunare vor fi de 670 de lei, iar rezervările urmează să fie scoase. Pentru o boxă din piața de gros, după majorări, un comerciant ar urma să achite suma de aproximativ 300 de lei pe metru pătrat, după ce vor trebui să plătească chirie și pentru rampa de acces.

Conform celor de la Piețe SA, este vorba de o majorare cu 20 de procente, cu 4 peste rata inflației. Majorarea va trebui votată de Consiliul Local Timișoara.

Comentarii

comentarii