Acasă Actualitate Pistele de biciclete de pe bulevardul Eroilor vor fi modernizate cu 400.000...

Pistele de biciclete de pe bulevardul Eroilor vor fi modernizate cu 400.000 de lei, parte a bugetării participative

DISTRIBUIȚI

Votat câștigător în cadrul bugetării participative de anul trecut, proiectul de modernizare a pistelor de biciclete de pe bulevardul Eroilor merge înainte. Valoarea sumelor  alocate acestui proiect este de 400.000 de lei, inițiativa a fost votată în cadrul programului de bugetare participativă ”Timișoara decide!”, proiectul a trecut printr-un proces extins de consultare cu cetățenii.

La consultări au participat inițiatorul proiectului și membri ai societății civile. În urma discuțiilor, au fost stabilite zonele prioritare de intervenție (Bd. Eroilor de la Tisa, tronsonul cuprins între Aleea FC Ripensia și strada Ștefan Cel Mare), cu încadrarea în bugetul alocat, în valoare de 400.000 lei.

Decizia luată a fost de a ridica trecerile de pietoni, vor fi coborâte bordurile și vor fi realizate lucrări de întreținere a trecerilor de pietoni, respectiv a culoarului pentru biciclete.

„Este un proiect gândit cap-coadă de timișoreni și vreau să le mulțumesc pentru implicare și pasiune. E un proces participativ care ne ajută să lucrăm mai bine împreună, cetățeni și administrație, pentru a face schimbările pe care ni le dorim în oraș. Mă bucur că anul acesta s-au implicat și mai mulți timișoreni în procesul de bugetare participativă și proiectele pe care le-au propus au strâns mai multe voturi decât anul trecut. E un semnal că suntem pe drumul cel bun”, conform primarului Dominic Fritz.

În total au fost opt proiecte câștigătoare ale ediției campaniei de bugetare participativă de anul trecut, Primăria Timișoara a implementat complet sau are într-un stadiu avansat patru dintre acestea. Celelalte se află în diverse stadii de implementare.

Astfel, pe baza propunerilor lansate de timișoreni, elevii din oraș utilizează deja ”Laboratorul digital” de la Liceul de Informatică Grigore Moisil, iar cetățenii beneficiază de treceri de pietoni mai sigure pe strada Gavril Musicescu, unde au fost înălțate trecerile de pietoni și s-a introdus iluminatul ecologic al trecerilor de pietoni (pe porțiunea de la intersecția cu Calea Martirilor 1989, până la intersecția cu str. Vasile Zbegan).

În 2023, cea de-a doua ediție a campaniei de bugetare participativă a atras un număr și mai mare de timișoreni. Peste 8000 de persoane au votat dintre cele 41 de proiecte eligibile propuse în campania ”Timișoara decide!” de anul acesta, cu 25% în creștere față de anul trecut.

Comentarii

comentarii