Acasă Eveniment Poliţiştii cărășeni s-au întrecut, la Herculane, în arta gătitului

Poliţiştii cărășeni s-au întrecut, la Herculane, în arta gătitului

DISTRIBUIȚI

DSC00353Preparate culinare sofisticate sau tradiționale, miresme ademenitoare, muzică și voie bună, toate au însoțit în acest weekend pe poliţiştii cărăşeni, care s-au întrecut, pentru al şaptelea an consecutiv, în arta culinară. În acest fel, ei au demonstrat că sunt şi foarte buni bucătari, iar mâncărurile pe care le gătesc sunt făcute cu mare pasiune.

De la berbecuţ la proţap, până la scoici Saint Jacques, sau de la mălai cu slănină şi brânză, până la mălai dulce ori salate de fructe, în staţiunea Băile Herculane, locul de desfăşurare al concursului, aromele îmbietoare venite de la mâncărurile gătite de poliţiştii-bucătari au împânzit întreaga zonă. În plus, muzica live a întregit atmosfera de voie-bună ce a animat Valea Cernei. Gazdele evenimentului au fost polițiștii din Băile Herculane, în frunte cu comandantul lor, Ștefan Radu.
„Ne aflăm într-o zonă mirifică, în locul numit Şapte Izvoare, unde, cu ajutorul Primăriei şi a unor oameni sufletişti, am reuşit să organizăm această a şaptea ediţie a concursului Poliţistul bucătar. Participă poliţişti din Oţelu Roşu, de la Poliţia de Frontieră Moldova Nouă, Bocşa, Băile Herculane şi de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin. Deşi sunt prezente mai puţine echipe decât în anii trecuţi, calitativ se poate spune că am crescut semnificativ”, a declarat Mircea Cherteş, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual Caraş-Severin.     
DSC00413Bunătăţile culinare au fost degustate de către juriul din care a făcut parte inclusiv comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, Grigore Stolojescu, dar şi preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Marin Gruia.
„Colegii mei s-au descurcat în mod remarcabil. De altfel, nu este pentru prima dată. Acesta este şi motivul pentru care încercăm, de anul viitor, să organizăm acest concurs la nivel internaţional”, a afirmat Marin Gruia.
Câştigători ai concursului „Poliţistul bucatar” au fost toţi concurenţii, însă, trei dintre echipe au fost premiate. Este vorba de echipa „Hercules” din Băile Herculane, care s-a clasat pe locul întâi şi care s-a prezentat cu mâncare tradiţională românească, locul al doilea a fost ocupat de echipa din oraşul Bocşa, care, printre altele, a prezentat pârjoale şi chifteluţe din legume, dar şi o „tocată taciturnă”, în timp ce locul al treilea a fost câştigat de echipa „Gulerele albe”, a IPJ Caraş-Severin.
„Echipa Gulerele albe a obţinut doar locul al treilea, deşi mâncărurile prezentate au fost a la Master Chef, deoarece, juriul nu a mai degustat până acum aşa ceva, adică mâncare exotică, şi nu a avut, astfel, termen de comparaţie”, au motivat reprezentanții echipei clasarea pe acest loc.    
Seara s-a încheiat cu o cină festivă, la Hotelul Afrodita, bun prilej pentru socializare pentru polițiști, însoțiți de soțiile și prietenele lor.

Comentarii

comentarii