Acasă Eveniment Poliția locală din Arad a luat în vizor cerșetorii

Poliția locală din Arad a luat în vizor cerșetorii

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali par determinați să facă ordine în municipiul Arad. La terasele din centrul Aradului colcăie cerșetorii, iar arădenii care stau la o cafea, mai ales seara, sunt sub asediul cerșetorilor de toate felurile: bărbat cu cățel, copii, mamă cu copil în brațe, bătrân etc.

Curățenia a început de la Podgoria. Polițiștii locali au găsit o arădeancă care și-a obligat fetițele să cerșească. Femeia în vârstă de 43 de ani a fost amendată cu 500 de lei. Deoareceea este la prima sancțiune, i s-a atras atenția că repetarea faptei va căpăta conotații penale: pe lângă amenda pe care va trebui să o plătească din nou, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

Deoarece numărul cerșetorilor a crescut în ultima perioadă, Primăria Arad a decis prin Direcția Generală Poliția Locală să îi identifice pe cei care își trimit la cerșit copiii, sau persoane cu handicap. În cazul în care aceiași copii vor fi găsiți de mai multe ori la cerșit pe străzi, pe lângă amenzi aplicate părinților, polițiștii locali vor efectua toate formalitățile legale pentru ca minorii să fie preluați de către instituțiile de asistență socială.

Direcția Generală Poliția Locală face un apel la arădeni să semnaleze, prin intermediul numărului de telefon al Dispeceratului:0257-939 (apel gratuit), e-mail: secretariat@politialocalaarad.ro, aplicația mobilă „My Arad” sau pagina de Facebook a Direcției Generale Poliția Locală Arad, situațiile în care minori sau persoane cu handicap sunt forțați să cerșească.

Comentarii

comentarii