Acasă Eveniment Poliția Locală Timișoara a ridicat 17 mașini parcate în zona pietonală, în...

Poliția Locală Timișoara a ridicat 17 mașini parcate în zona pietonală, în primele două săptămâni de aplicare a noilor prevederi

DISTRIBUIȚI

La începutul lunii septembrie, Poliția Locală Timișoara atenționa că, în urma modificării HCL 371/2007, mașinile parcate neregulamentar în zona pietonală a orașului vor putea fi inclusiv ridicate. Nu toți timișoreni au luat aminte, iar 17 s-au trezit că trebuie să își recupereze autovehiculele de la depozitul din Calea Șagului. În cazul acestora, mașinile lor blocau circulația. Alți aproape 150 de șoferi au scăpat ceva mai ușor, numai cu amendă.

„În ultimele două săptămâni, de la intrarea efectivă în vigoare a acestei măsuri complementare, au fost aplicate un număr de 148 sancțiuni contravenționale pe străzile dedicate pietonilor, din zona centrală, fiind dispusă ridicarea unui număr de 17 autovehicule. Cele mai multe situații de acest gen au fost constatate pe străzile Sergent Constantin Mușat, Eugeniu de Savoya, Augustin Pacha și Emanuil Ungureanu. Potrivit HCL 371/2007 modificată, astfel de fapte se sancționează cu amendă între 500 și 1000 de lei pentru persoanele fizice și între 1500–2000 lei pentru persoanele juridice”, transmit reprezentanții instituției.

Modificarea menționată nu se reduce numai la mașinile parcate în zona pietonală. De exemplu, a fost introdusă și prevederea conform căreia este interzisă oprirea și staționarea vehiculelor pe scuaruri, insule de dirijare a circulației sau pe alte amenajări rutiere care nu sunt destinate opririi și staționării vehiculelor. În aceste cazuri, amenzile sunt între 600 și 1.200 lei pentru persoanele fizice și între 1.500 și 2.000 lei pentru persoanele juridice.

„La acest capitol, au fost aplicate un număr de 49 sancțiuni contravenționale, cele mai multe pe str. Coriolan Brediceanu, Bdul Revoluției 1989 și Bdul Dâmbovița. Poliția Locală Timișoara atrage atenția că se vor lua măsurile legale în continuare, recomandând totodată conducătorilor auto să respecte legislația pentru a evita sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor”, conchid reprezentanții instituției.

Comentarii

comentarii