Acasă Actualitate Polițiștii de frontieră din cadrul Sindicatului Europol Timiș declanșează joi protestele, donând...

Polițiștii de frontieră din cadrul Sindicatului Europol Timiș declanșează joi protestele, donând sânge

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră din Timiș declanșează protestele, joi 29 iunie, începând cu ora 8,30, într-un mod inedit!

Oamenii legii vor începe o acțiune de protest prin donare de sânge, respectiv, prin refuzul de a se prezenta la serviciu.

Una dintre cauze este faptul că din noiembrie 2022 nu li s-au mai plătit anumite drepturi de natură salarială (decontarea transportului, etc).

Costi Buțoi, președintele Sindicatului Europol Timiș, a spus că polițiștii trebuie să plătească lunar 1.500 lei numai pentru transportul către locul de muncă și nu își mai permit să dea bani din buzunar. Nu mai au de unde și vor fi în imposibilitatea de a mai veni la muncă.

Polițiștii vor dona sânge, fiindcă ei vor primi și o zi liberă, conform legii. Astfel, nu vor fi nevoiți să fie prezenți la serviciu.

UPDATE: Cu privire la acțiunea de protest organizată sub forma unei donări de sânge, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara face următoarele precizări:

”La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara nu există nicio informare cu privire la manifestarea unui protest din partea unui sindicat, care are membri din cadrul ITPF Timişoara pentru neplata drepturilor de transport şi nu au fost solicitări din partea liderilor de sindicat pentru iniţierea unor discuţii pe această temă, aşa cum prevede Legea 367/2022 privind dialogul social.

Totodată, vă informăm faptul că în dimineața acestei zile nu au fost înregistrate absențe nemotivate de la locul de muncă ca o măsură de protest față de activitatea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, activitatea instituţiei desfăşurându-se normal în acest moment. De asemenea, vor fi luate măsuri astfel încât în perioada următoare activitatea de supraveghere şi control a frontierei să nu fie afectată.

În acest context precizăm faptul că plățile aferente dreptului de transport sunt realizate până la nivelul lunii martie, iar cele aferente lunii aprilie se vor efectua azi, conform planificării lunare, urmând ca în data de 30 iunie polițiștii să beneficieze de sumele virate. Pentru luna mai, plata se va efectua la sfârșitul lunii viitoare.

De asemenea, precizăm faptul că sunt înregistrate şi situații în care documentele pentru acordarea drepturilor de transport depuse la nivelul inspectoratului sunt incomplete, motiv pentru care aceste documente au fost respinse, urmând ca la completarea lor să se reia analiza în vederea acordării dreptului de transport.

Menţionăm faptul că persoanele care au iniţiat acţiunea de protest vor fi invitate de către conducerea inspectoratului la o sesiune de dialog pentru a se discuta nemulţumirile şi pentru a se analiza punctual documentaţia depusă pentru decontarea drepturilor salariale.

Subliniem faptul că toţii angajaţii instituţiei vor beneficia de drepturile salariale care li se cuvin, conform prevederilor legale.”

Comentarii

comentarii