Acasă Actualitate Polițiștii locali îi sfătuiesc pe timișoreni să nu dea bani cerșetorilor. În...

Polițiștii locali îi sfătuiesc pe timișoreni să nu dea bani cerșetorilor. În primele șapte luni și jumătate din 2021 au fost depistate peste 300 de persoane fără adăpost sau care apelează la mila publică

DISTRIBUIȚI

De la începutul anului 2021 și până pe 21 iulie, polițiștii locali din Timișoara au depistat 343 de oameni ai străzi și persoane care apelează la mila publică. Dintre aceștia, 318 sunt adulți, iar 25 sunt minori. Cei mai mulți dintre aceștia, potrivit Poliției Locale, provin din alte orașe și vin în Timișoara pentru că aici ar primi mai mulți bani. Odată depistate, aceste persoane sunt duse la centrul de lângă Pădurea Verde, însă nu pot fi obligate să stea acolo.

În ultima săptămână, polițiștii locali au depistat 16 cerșetori, care, în mod repetat au fost preluați din stradă și duși la adăpostul de la Pădurea Verde. Aceștia au fost observați pe str. Take Ionescu, Piața Victoriei, Piața Libertății, Catedrala Mitropolitană, str. Miresei-C. Aradului, Calea Șagului, C-tin Brâncoveanu-16 Decembrie, Piața Huniade, M. Kogălniceanu-Simion Bărnuțiu, Alba Iulia, C. Martirilor-L. Rebreanu, Piața Badea Cârțan, E. Rizea, T. Vladimirescu, Telegrafului, V. Alecsandri, Republicii-Gara de Nord.

„Această activitate este una dificilă deoarece persoanele în cauză nu pot fi obligate să rămână în centre, iar aplicarea de sancțiuni nu are efect, acestea neavând veniturile necesare să plătească. Majoritatea celor aflați în astfel de situații provin din alte orașe ale țării și vin în Timișoara unde primesc mai mulți bani”, explică Dana Seracin, purtător de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

Pe lângă acțiunile de preluare din stradă a cerșetorilor, polițiștii locali împart pliante informative prin care sfătuiesc cetățenii să nu le ofere bani acestor persoane deoarece în acest fel îi mențin în stradă. Acțiunile de împărțire a pliantelor au loc atât în intersecții, în zonele centrale, pe malurile Begăi, cât și pe mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora.

„Cetățenii care observă cerșetori sau oameni ai străzii pot semnala aceste situații la numerele noastre de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 – Dispecerat, iar un echipaj se va deplasa pentru preluarea acestora”, mai precizează reprezentanții instituției.

Comentarii

comentarii