Acasă Actualitate Prefectul de Timiş: „Timişoara este un oraş foarte frumos, dar şi foarte...

Prefectul de Timiş: „Timişoara este un oraş foarte frumos, dar şi foarte murdar”

DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, e tare supărat pe mizeria din Timişoara. Parful ca praful, dar, când vremea este umedă, se întâlnesc acumulări de praf sub formă de mâzgă, care atunci când va ieşi soarele se va tranforma tot în… praf. „Săptămâna trecută, inclusiv în centrul oraşului, era o mizerie de nedescris. Timişoara este un oraş foarte frumos, dar şi foarte murdar. Nu ştiu  pe cine să critic. Am evitat să critic, am considerat că ştim să ne facem treaba. Astăzi avem noroc că a îngheţat, dar să vedeţi ce va fi mâine sau poimâine. Nu am înţeles de ce Primăria Timişoara nu scoate maşinile de salubritate măcar să spele drumurile. Mijloacele de transport în comun sunt murdare până la geam. Vă daţi seama că acel praf îl inhalăm noi? Să scoată Primăria Timişoara  maşinile de spălat strada. Noi dăm vina pe constructori că intră cu camioanele murdare în Timişoara, dar trebuie şi Primăria Timişoara să se mai implice. Toată această mâzgă se transformă în praf pe care noi îl vom inhala”, spune prefectul.

„Nu avem loc curat în Timişoara, un drum curat nu avem”

„Vine o vară fără ploi. Ceea ce înseamnă un efort poentru Primăria Timişoara de a spăla. Tot oraşul, nu numai o parte a oraşului, este în asemenea stadiu. Nu avem loc curat în Timişoara, un drum curat nu avem. Vreau să văd că se curăţă acest oraş. Să facem un efort pentru că de ploaie nu o să avem parte. Încercaţi, dacă timpul vă permite, să spălaţi drumurile”, spune prefectul Mircea Băcală.

Garda de Mediu și cei de la Poliţia Rutieră au făcut acţiuni comune pentru a depista locurile cele mai noroioase şi prăfuite din Timişoara şi împrejurimi. „Am constatat că sunt drumuri de acces pe drumurile publice neamenajate. E clar că nu pot fi toate amenajate, dar cel puţin să fie monitorizare sau să fie un indicator de interdicţie a traficului greu ori o rampă de spălare. Nu trebuie să avem antrenat noroiul, pământul în tot oraşul. Aleea Viilor din spate de la Piaţa Mehala, Calea Bogdăneştilor – parcare neamenajată. Probleme sunt şi în localităţile limitrofe. Pe Calea Lipovei, drumul spre Dumbrăviţa, avem zonă verde şi nu există restricţionarea autovehiculelor pe spaţiul verde – DJ 691. La ieşire din Timişoara pe Calea Torontalului modernizarea este în regulă, dar a rămas o porţiune neamenajată”, a spus Marian Eperieş, inspector principal la Garda de Mediu Timiş.

„Cel mai bun barometru îl reprezintă autoturismele personale şi pantofii noştri”

Mai sunt locuri vizitate de echipa mixtă şi deficienţe la fel: pe strada Reşiţei, pe strada Cloşca, pe strada Sulina –  deşeuri din construcţii. „Cel mai bun barometru îl reprezintă autoturismele personale şi pantofii noştri. Ce să mai zic de sănătatea noastră? Reclamaţii sunt permanent”, mai spune Eperieş. Prefectul a cerut din nou rampe de spălare la şantierele firmelor ce au lucrări în Timişoara. La Primăria Timişoara se va reactiva comisia formată din Garda de Mediu, poliţia locală şi alte instituţii care să verifice respectarea condiţiilor de mediu. „Mortalitatea prin bronşita cronică este în creştere. Dar situaţia este pe judeţ, nu pe Timişoara”, a spus reprezentantul DSP Timiş în comisia prefecturală care se ocupă de lupta cu praful din Timişoara.

Comentarii

comentarii