Acasă Actualitate Prefectul de Timiș schimbă locul de depunere a coroanelor din 1 Decembrie,...

Prefectul de Timiș schimbă locul de depunere a coroanelor din 1 Decembrie, din Parcul Scudier (fost Stalin) la Monumentul Eroilor Revoluției

DISTRIBUIȚI

Depunerea coroanelor cu ocazia zilei de 1 Decembrie nu va mai avea loc în acest an la Monumentul Ostașului Român, din Parcul Scudier, ci la Monumentul Eroilor Revoluției, a decis prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu. Acesta spune că parcul din zona centrală a Timișoarei arată soldați sovietici și că s-a numit odată parcul Stalin, plus că în Ucraina e acum război, ca urmare a unei agresiuni, spune prefectul fără a vorbi despre numele agresorului.

”Am decis să schimb locul ceremoniei militare cu depuneri de coroane din 1 Decembrie. Actualul Parc Scudier s-a numit Parcul Stalin în primii ani de după război. Monumentul Soldatului Sovietic, ridicat în acei ani, a fost redenumit Monumentul Ostaşului Român după Revoluţie. Chiar şi uniformele reproduse pe statuie sunt ale Armatei Roşii. În contextul agresiunii Rusiei din Ucraina, consider că e mai bine ca ceremonia de depunere de coroane să se facă la Monumentul Eroilor Revoluţiei din cadrul Cimitirului Eroilor. Aşa cum nu poţi scoate comunismul din Casa Scânteii, e bine să mai treacă timp peste monumentul din Parcul Scudier. Timpul le vindecă pe toate”, spune Mihai Ritivoiu.

Restul ceremoniei militare şi religioase, cu defilarea detaşamentelor şi a tehnicii, precum şi oficierea servicului religios, vor avea loc la locul iniţial, Catedrala Mitropolitană.

 

Comentarii

comentarii