Acasă Eveniment Premieră în Timişoara – film pentru nevăzători

Premieră în Timişoara – film pentru nevăzători

DISTRIBUIȚI

Fundaţia Cartea Călătoare şi Liceul teoretic Iris Timişoara realizează proiecţia filmului Ho Ho Ho – adaptat pentru nevăzători

Fundaţia Cartea Călătoare şi Liceul teoretic Iris Timişoara  organizează prima proiecţie a unui film accesibilizat pentru nevăzători în Timişoara. Proiecţia va avea loc în ziua de 12.06.2013, ora 11.00, în incinta liceului. În cadrul proiecţiei va fi vizionat filmul artistic pentru copii Ho Ho Ho, în regia lui Jesus del Cerro, cu Ştefan Bănică jr., Bogdan Iancu, Pavel Bartoş, şi Alina Chivulescu în rolurile principale. În perioada noiembrie 2012 – octombrie 2013 Fundaţia Cartea Călătoare va derula proiectul  „Caravana cinematografică pentru nevăzători” care îşi propune să faciliteze accesul la cultură pentru persoanele cu deficienţe de vedere prin accesibilizarea unui număr de 16 filme artistice şi difuzarea acestora în cinematografe şi alte locaţii. Pentru prima dată în România nevăzătorii din întreaga ţară vor putea viziona filme cu descriere audio în cinematografe.

„Caravana cinematografică pentru nevăzători”

Aceste proiecţii vor reprezenta o oportunitate pentru persoanele cu deficienţe de vedere de a se bucura de un film în condiţii normale mergând la cinematograf, dar şi o şansă de informare, conştientizare şi sensibilizare a opiniei publice cu privire la problematica nevăzătorilor. Caravana cinematografică pentru nevăzători va fi prezentă în majoritatea municipiilor din judeţ şi va proiecta filmele accesibilizate de noi în biblioteci publice, filiale ale Asociaţiei Nevăzătorilor din România şi  în licee pentru nevăzători. Proiectul, derulat în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, este realizat cu sprijinul Fundaţiei Orange România, care a oferit o finanţare de 28.930 Euro. „Prin intermediul proiectului „Caravana cinematografică pentru nevăzători” ne propunem ca normalitatea să nu mai fie un fapt excepţional, astfel încât din ce în ce mai mulţi nevăzători să meargă în cinematografe alături de prieteni şi familiile lor”, spune organizatorii.

Comentarii

comentarii