Acasă Cultura Premieră culturală la Timișoara! Biblioteca Județeană Timiș lansează un nou concept: „MaraText”

Premieră culturală la Timișoara! Biblioteca Județeană Timiș lansează un nou concept: „MaraText”

DISTRIBUIȚI

Premieră culturală la Timișoara! Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” lansează un nou concept: „MaraText”. Evenimentul, organizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, se va desfășura marți, 8 iunie, ora 12, la Secția de arte „Deliu Petroiu”, în cadrul Bastionului Theresia, corp A.

Scriitorul Tudor Crețu, directorul instituției, a spus că este vorba de un maraton de scriere (re)creativă organizat ca la…șah.

Un scriitor va trece de la o masă la alta, îndrumând participanții în vederea realizării unui text cu temă dată. „Deschiderea” va fi făcută de Tudor Crețu. De asemenea, evenimentul va beneficia de participarea doamnei Ligia Jicman, șahistă și autoare a mai multor lucrări de specialitate.

Prima ediție va include și câteva partide demonstrative de șah. Elevele și elevii provin de la: Liceul Teoretic William Shakespeare, Colegiul Național „Ana Aslan”, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Colegiul Economic „F.S. Nitti” din Timișoara, Liceul Teoretic „Jean-Louis Calderon”, Liceul de Arte Plastice, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”.

 

Comentarii

comentarii