Acasă Cultura Premiu pentru actorul Rareş Hontzu

Premiu pentru actorul Rareş Hontzu

DISTRIBUIȚI

Rares_HontzuActorul Teatrului German de Stat Timişoara, Rareş Hontzu, a fost distins cu Premiul special la cea de a şaptea ediţie a Festivalului Minorităţiilor Naţionale şi Etnice din Ungaria, ARCUSFEST, care a avut loc în perioada 26 februarie – 6 martie 2009, la Budapesta. Premiul a fost acordat de un juriu format din cinci membri, care a vizionat cele 18 spectacole participante, prezentate în 10 limbi, printre care limba română, bulgară, germană, greacă şi poloneză.

Actorul Teatrului German a fost distins pentru prestaţia sa în rolul Edgar din spectacolul “Regele Lear”, de Shakespeare, în regia lui Florin Ionescu. Spectacolul a avut premiera în 7 mai 2008, la Teatrul German din Szekszárd (Ungaria) şi se află în continuare în repertoriul acestuia. Rareş Hontzu s-a născut în 1978, la Sibiu .

În 2000, a absolvit Secţia de Actorie în limba germană din cadrul Facultăţii de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara . A jucat la Teatrul German de Stat Timişoara , la secţia germană a Teatrului Naţional “Radu Stanca” din Sibiu , iar în stagiunea 2007-2008, la Teatrul German din Szekszard (Ungaria).

Pe scena TGST, îl puteţi vedea deseară, la premiera piesei „Cântăreaţa cheală“, în regia lui Alexandru Dabija, de la ora 19, jucându-l pe Mr. Martin. De asemenea, Rareş Hontzu mai poate văzut şi în rolurile Ludwig din „Ultimul incendiu“ şi Troţki din piesa „Toate la timpul lor“.
Andra JEBELEAN

Comentarii

comentarii