Acasă Actualitate Președintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, prins când primea 10.000 de euro mită...

Președintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, prins când primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri

DISTRIBUIȚI

iotcu-qPreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, liberalul Nicolae Ioţcu, a fost prins în flagrant, vineri, de procurorii DNA Timişoara, în timp ce primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri, pentru un contract de lucrări făcute la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, susţin surse judiciare.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Nicolae Ioţcu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri. Flagrantul a fost organizat în faţa locuinţei lui Ioţcu din municipiul Arad.

Şeful CJ și-ar fi exercitat astfel influența în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Județean Arad pentru atribuirea în anul 2014 a unui contractu de achiziție publică privind furnizarea de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic județean de urgență Arad. Valoarea contractului a fost estimată la suma de peste 1.600.000 euro.
La data de 22 iulie 2015 Ioţcu Petru Nicolae a primit printr-un intermediar suma de 35.000 lei, iar la data de 24 iulie 2015 a mai primit suplimentar şi suma de 10.000 euro – când a fost prins în flagrant – de la reprezentantul uneia din firmele ce au câştigat procedura de achiziţie. trebuia să mai primească în august încă 20.000 euro de la reprezentantul celeilalte firme.
Nicolae Ioţcu susţinea nu de mult „aceste achiziţii fac parte din ambiţiosul proiect din sistemul sanitar prin care dorim să aducem Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă la standarde moderne”

Conform surselor judiciare, Ioțcu a fost prins astăzi cu o mită de 10.000 de euro asupra sa, după ce în urmă cu trei zile a primit alți 35.000 de lei, în schimbul promisiunii unor proiecte de investiții.
Procurorii au beneficiat în acest caz de sprijinul SRI Arad.
Nicolae Ioţcu este preşedinte al Consiliului Judeţean Arad din anul 2008. Anterior, în perioada 2004-2008, el a fost senator din partea PDL.

 

Comentarii

comentarii