Acasă Economic Prima bio-imprimantă 3D din Europa de Est, realizată la Timișoara, va fi...

Prima bio-imprimantă 3D din Europa de Est, realizată la Timișoara, va fi expusă la Print&Sign 2017

1917
DISTRIBUIȚI

Prima bio-imprimantă 3D din Europa de Est, realizată în România de Symme 3D, producătorul timişorean de imprimante ultraperformante, va fi prezentată la ediţia a 14-a a Print&Sign, cel mai important târg de tipar şi semnalistică din Europa de Sud-Est, care se va desfăşura în perioada 26-29 septembrie în Bucureşti, la Romexpo, potrivit unui comunicat al companiei.

Conceptul este, practic, la început, compania reuşind până acum să pună bazele unei astfel de imprimante – bio-imprimanta Symme3D poate printa cu un singur tip de celule stem (ţesut). Cu toate acestea, OncoGen, singurul Centru de Terapii Genetice şi Celulare în Tratarea Cancerului din România, a intuit imediat practicabilitatea unui astfel de echipament: celulele canceroase sunt diferite, ceea ce înseamnă că pot fi printate două tipuri de ţesuturi – cel canceros şi cel sănătos.

”Ceea ce facem acum cu bioprinterele este să printăm tumori canceroase cu celulele prelevate de la pacient, cărora le administrăm medicamentaţie pentru a vedea exact care medicament are mai mare efect asupra tumorii şi mai puţin efect asupra ţesutului sănătos”, explică Călin Brandabur, CEO Symme3D.

Ediţia 2017 a Print&Sign va include peste 150 de echipamente inovatoare şi aplicaţii de ultimă generaţie şi patru evenimente conexe din domenii diferite (PrintTex 2017, Digital Signage, 3D Printing şi Book Printing Conference).

Comentarii

comentarii