Acasă Politica Prima selecție înaintea desemnării candidaților pentru șefia CJT și conducerea Primăriei Timișoara....

Prima selecție înaintea desemnării candidaților pentru șefia CJT și conducerea Primăriei Timișoara. La PSD Timiș urmează selecția finală

DISTRIBUIȚI

PSD Timiș a ales o metodă cu totul inedită de a-și anunța candidați la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, respectiv de primar al Timișoarei. Poate e prea mult spus candidați, pentru că deocamdată fiecare dintre funcții are ”la vot” în partid o listă cu mai multe personalități politice, din care în final se va alege persoana desemnată.

Lista e una chiar largă, partidul arată căare de unde alege. La consiliul județen, au intrat în bătălia nominalizării Eugen Dogariu, Alexandru Iovescu, Sebastian Răducanu, Mihai Ritivoiu și Alfred Simonis. La nominalizarea pentru funcția de primar al Timișoarei se va decide între Sorin Ionescu, Adrian Cionca, Mihai Ritivoiu și Alfred Simonis, cărora li se adaugă Roxana Iliescu, de la Pro România, partid care a intrat în alianță cu ”matca” originală, PSD în Timiș

După cum se vede, cei mai ”competitivi” par să fie Mihai Ritivoiu și Alfred Simonis, care apar pe ambele liste. La Simonis situația e și mai complicată, în ceea ce privește persoana sa se mai pune și problema dacă e mai util pentru comunitate și partid la București sau la o șefie locală.

”Ne apropiem de momentul când vom lansa candidații pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș  și pentru cea de primar a Timișoarei. Pe baza unor criterii clar stabilite, pe baza activității desfășurate, pe baza unor sondaje, pe baza a ce doresc timișorenii, vom stabili candidatul pentru pozițiile amintite. Indiferent cine vor fi aleși, ceilalți îi vor susține pe aceștia. E fără precedent ca la un an înainte de alegeri să avem această listă. Mai avem un an, va începe o competiție internă, una benefică pentru ei, iar la final vom selecta în cadru statutar, pe criteriile menționate, cine va fi candidatul PSD”; a spus, vineri, Alfred Simonis.

Totul se va decide în funcție de criteriile amintite, care vor fi stabilite din timp. Dar, pe ultima sută de metri nu e exclus să apară un alt candidat, independent, apolitic, care să spulbere toate planurile inițiale. Simonis a admis că la funcția de primar mai sunt discuții cu două personalități, în primul rând Dorel Săndesc, actualul șef de la Spitalul Județean.

„Vom face măsuratori, vom vedea ce-și doresc timișenii și timișorenii și, nu peste mult timp, vom anunța candidații. Nu exclud ca o mare personalitate, dar și alta, să se regăsească, asta și în baza negocierilor, o personalitate din lumea medicala, academică, de unde vreți, acceptată de timișoreni, să apară pe listă. Important este ca aceia pe care îi susținem să câștige și să ajute la deblocarea proiectelor importante pe care le au Timișul și Timișoara”, a mai declarat Simonis.

Despre o alianță locală cu PNL, șeful PSD Timiș a spus că în politică nimic nu e exclus, dar ulterior a admis că e foarte puțin probabilă. În mod sigur nu va face o alianță cu actualul președinte al CJT Alin Nica.

O altă constatare a liderului social-democrat este că în ceea ce privește AUR, acest partid nu contează în Timiș, nu va apuca nici măcar locul trei.

Comentarii

comentarii