Acasă Administraţie Primăria caută să identifice zonele urbane marginalizate la nivelul Municipiului Reşiţa

Primăria caută să identifice zonele urbane marginalizate la nivelul Municipiului Reşiţa

DISTRIBUIȚI

primaria resitaaaPrimăria Municipiului Reşiţa organizează, în dată de 26.07.2016, cu începere de la ora 10.00, în sala de şedinţe de la parterul clădirii situată în Piaţă 1 Decembrie 1918, nr.1A, o întâlnire de lucru ce va avea că tema de discuţie demararea constituirii GAL-ului şi identificarea zonelor urbane marginalizate la nivelul Municipiului Reşiţa.

Evenimentul face parte din Activitatea cadru I – Animare parteneri sociali şi înfiinţarea de noi GAL-uri, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 5 Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii.
 Obiectivul specific este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate (roma şi non-roma) din oraşe cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populaţie aparţinând minorităţii roma, prin implementarea de măsuri/ operaţiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.
Solicitanţii eligibili sunt autorităţile locale cu responsabilităţi în domeniul prevenirii şi combaterii marginalizării sociale în parteneriat cu actorii sociali relevanţi/GAL, GAL-uri şi furnizori de servicii sociale acreditaţi în condiţiile legii.
Participanţii la întâlnire vor discuta etapele necesare de realizat în vederea depunerii unui astfel de proiect care să dezvolte strategii şi servicii pentru îmbunătăţirea capacităţii de reacţie şi responsabilizare faţă de comunităţile de romi marginalizate.
În cadrul acestei întâlniri se vor aborda şi aspecte referitoare la activităţile în care va/vor fi implicat/implicaţi partenerul/partenerii şi anume:
 – animare/facilitare comunitară;
– demarare înfiinţare Grup de Acţiune Locală (GAL – parteneriat public-privat bazat pe acordul între reprezentanţi ai sectorului public (primarii, consilii judeţene, etc), sectorului privat (operatori economici, cooperative, furnizori de servicii, instituţii de credit, etc.) şi ai societăţii civile (asociaţii, inclusiv asociaţii de locatari, fundaţii, unităţi de cult, persoane fizice, etc.). (GAL se va organiza juridic în conformitate cu prevederile OG nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată prin Legea 246/2005);
–  întâlniri/reuniuni/grupuri de lucru/focus grupuri;
– formare/perfecţionare în domeniile vizate de Strategia de Dezvoltare Locală/Dezvoltarea Localaa Plasată sub responsabilitatea Comunităţii;
–  sondaj (sau recensământ);
–  cercetări pe teren;
–  demarcarea zonei marginalizate;
–  elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală şi a listei de operaţiuni.

Comentarii

comentarii