Acasă Administraţie Primăria Timișoara a primit primele opt containere pentru carantinare. Montarea acestora, întârziată...

Primăria Timișoara a primit primele opt containere pentru carantinare. Montarea acestora, întârziată de ploi

555
DISTRIBUIȚI

Pe 10 martie, Nicolae Robu a anunțat că primele opt containere pentru carantinarea suspecților de infecție cu Covid-19 au fost livrate, dar, totuși va mai dura câteva zile până acestea vor putea fi funcționale. Din cauza vremii, nu a putut fi realizată platforma pe care acestea urmează să fie instalate.

„Într-o zi, două, acestea pot deveni funcționale, dacă va permite și vremea. S-a stabilit locația acestora, mai trebuie montată platforma. Noi am mai dori încă 12, să fie 20. (…) Am vorbit cu furnizorii, așa sunt stocurile. În această perioadă, toată lumea vrea containere, nu doar în România, peste tot unde există riscuri create de Covid-19”, a spus primarul.

Cele opt cointainere vor fi racordate la sistemele de utilități, inclusiv la cel de canalizare. Despre posibilele riscuri ridicate de acest aspect, edilul a spus: „Bănuiesc că se folosesc substanțe speciale, nu știu detalii de specialitate, biologice. Se vor da detalii când va fi cazul, după montare”.

În legătură cu restul, Primăria Timișoara a ajuns la un acord cu un furnizor pentru livrarea a încă zece, Robu sperând că se va ajunge până la urmă la numărul dorit, de 20. Dacă va fi nevoie, la nivel județean s-au stabilit și spațiile care pot fi folosite în situații extreme pentru carantină.

De asemenea, pentru că acest lucru nu a fost specificat în ultimele decizii ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Primăria a decis suspendarea activ creșelor, începând de mâine, până pe 22 martie.

Comentarii

comentarii