Acasă Administraţie Primăria Timișoara anunță că a schimbat ultima țeavă de căldură din proiectul...

Primăria Timișoara anunță că a schimbat ultima țeavă de căldură din proiectul cu fonduri europene

DISTRIBUIȚI

Demarat, cu fonduri europene, din Programul Operațional Infrastructură Mare, de către fostul primar, proiectul de înlocuire a 29 de kilometri de rețea secundară și primară și modernizare a 25 de puncte termice din oraș a fost dus la final. Primarul Dominic Fritz a ieșit pe teren să vadă cu ochii săi ultima țeavă din proiect care a fost înlocuită, să mai strângă ceva mâini pentru felicitare și să ne spună părerea sa despre proiect.

Pe strada Golescu din zona Tipografilor a fost înlocuită ultima conductă de termoficare din proiect, spun cei de la primărie.

Pentru 14 puncte termice au fost recepționate lucrările, iar pentru celelalte 11 au fost demarate procedurile în vederea efectuării recepției la terminarea lucrărilor.

Aceasta este cea de a II-a etapă a proiectului de retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare, în cadrul căreia a fost prevăzută reabilitarea a peste 29 de kilometri de rețea.

Reabilitarea rețelelor de termoficare a avut loc în mai multe zone ale orașului: centrală, Bucovina, Torontalului, Aradului, P-ța Romanilor – P-ța Aurel Vlaicu – Baba Dochia, Telegrafului – Dorobanților, Steaua, Calea Șagului, Mureș – Musicescu, Traian Vuia – Mureș – Miloia, Odobescu, P-ța Crucii – P-ța Bălcescu.

Toate conductele aflate în proiectul de investiție au fost schimbate, respectiv 20 de kilometri de rețea secundară și 9 kilometri de rețea primară. Cele mai recente vor fi testate pentru calitatea serviciului și vor fi refăcute zonele de intervenție, respectiv trotuare, carosabil, spații verzi.

De asemenea, în programul de retehnologizare au fost incluse lucrări de înlocuire a vanelor și racordurilor de pe traseul magistralelor de termoficare, realizarea unui sistem de monitorizare a stării izolației conductelor, construirea de cămine pe rețele secundare, astfel încât, în caz de avarii, să nu fie afectate toate blocurile alimentate la același punct termic.

Odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare din această etapă, se reduc pierderile în rețea, crește viteza de depistare și precizia localizării avariilor, se elimină mai mult de jumătate din avariile înregistrate pe rețelele secundare și se reduc costurile de întreținere și exploatare a rețelelor.

Comentarii

comentarii