Acasă Administraţie Primăria Timișoara caută firmă care să măsoare străzile din oraș. Pentru contractul...

Primăria Timișoara caută firmă care să măsoare străzile din oraș. Pentru contractul de salubrizare

DISTRIBUIȚI

Contractul de salubrizare al Primăriei Timișoara expiră în februarie 2023, dar până atunci municipalitatea nu așteaptă pasiv, ci caută  să întocmească un contract cu mai puține „deficiențe”. Cea mai importantă problemă a celui semnat în 2019 ar fi că nu cuprinde suprafața domeniului public. Tocmai de aceea, acum caută o firmă care să măsoare străzile, trotuarele, pistele de biciclete și aliniamentele verzi din municipiu pentru un preț estimat la 153.104 lei.

„Am spus-o de multe ori, actualul contract de salubrizare stradală are multe deficiențe, pe care nu le vom repeta și cu viitorul contract. Salubrizarea domeniului public nu poate să se termine la marginea trotuarului, trebuie să includem și spațiul verde de lângă sau pistele de bicicletă sau malurile Canalului Bega. Nu putem să facem achiziții bazându-ne pe date și suprafețe imaginare, ci trebuie să avem suprafețe concrete, corect măsurate, pe baza cărora să putem face o estimare a costurilor viitorului contract de salubrizare și să oferim operatorilor care vor veni la licitație o situație reală a așteptărilor pe care le avem de la cel care va câștiga licitația”, a spus primarul Dominic Fritz.

Până la încheierea noului contract, încă se lucrează la caietul de sarcini, Primăria Timișoara dorind să colecteze date privind suprafețele care vor fi introduse în viitorul contract. În acesta ar urma să fie introduse și spațiile verzi adiacente străzilor, care în prezent nu se curăță. Până una-alta, însă, municipalitatea a demarat achiziția serviciilor de întocmire a documentației „Studiu privind efectuarea de măsurători ale străzilor din municipiul Timișoara și determinarea lungimii, lățimii și suprafeței necesare pentru stabilirea suprafețelor de salubrizare stradală”.

Realizarea studiului presupune: măsurarea lungimii și lățimii străzilor, trotuarelor, pistelor de biciclete, parcărilor, podurilor, aliniamentelor de spații verzi situate între trotuar și carosabil sau între benzile de circulație, pistele de biciclete, malurile Canalului Bega, ce fac obiectul activității salubrizării stradale. Studiul va constitui o sursă de informaţii corectă și necesară pentru determinarea suprafețelor propuse pentru salubrizare, pentru întocmirea graficelor cu frecvența de execuție și determinarea volumului anual de lucrări.

Valoarea totală estimată pentru acest contract de măsurători este de 153.104 lei fără TVA. Ofertele sunt așteptate până la 21.07.2022, ora 15.

Comentarii

comentarii