Acasă Administraţie Primăria Timişoara nu ştie ce va face cu oamenii străzii din oraş...

Primăria Timişoara nu ştie ce va face cu oamenii străzii din oraş pe vreme de pandemie

1536
DISTRIBUIȚI

Situaţia persoanelor fără adăpost nu a fost încă rezolvată de Primăria Timişoara. Aceste persoane nu au un statut social normal, circulă haotic şi în diferite zone, iar dacă se infectează pot duce virusul foarte uşor în comunităţile respective. Chiar şi aşa, primarul Nicolae Robu recunoaşte că nu a fost încă stabilită o soluţie pentru aceşti oameni. Nu se ştie nici măcar dacă şi cum vor fi adunaţi de pe stradă şi unde vor fi duşi în această perioadă de criză. Există mai multe propuneri legate de o asemenea locaţie, dar nu e nimic stabilit, chiar dacă problema există de cel puţin două săptămâni.

Primarul se gândeşte cum se vor comporta aceşti cetăţeni, dacă se vor bate între ei sau vor ajunge în sevraj din cauza substanţelor pe care le consumă.

„Nu avem un nr clar de oameni ai străzii, sunt destul de mulţi. Au fost propuse mai multe variante pentru găzduirea persoanelor fără adăpost, inclusiv la aeroportul Cioca. Legislaţia nu e destul de bună în domeniu, riscul vine de la modul cum se comportă, cum sunt infectaţi. Sunt câteva opţiuni de locaţie, noi indicăm niste locaţii, indicăm şi alte locaţii care nu sunt ale noastre. Dar noi vom lua decizia, iar paza nu e asigurată de primărie. Nu va fi uşor să fie asigurat managementul acestor oameni. Sunt dificili, se pot lua la bătaie, unii intră în sevraj, să sperăm că va fi gestionată cu bine”, a anunţat Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii