Acasă Economic Primarul Nicolae Robu a vizitat școala profesională Continental

Primarul Nicolae Robu a vizitat școala profesională Continental

DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a vizitat astăzi școala profesională înființată de Continental la Colegiul Tehnic Regele Ferdinand I. Primarul a dorit să vadă cum funcționează acest proiect după aproape două luni de școală și după încheierea unui ciclu teoretic și al unuia practic. 

Acesta a mers la o oră de practică și a aflat mai multe despre proiect și despre nevoile acestuia. Primarul Nicolae Robu a salutat această inițiativă, pe care la rândul său a susținut-o mereu. El este conștient că există multe nevoi și că acesta este un proiect pilot, dar care trebuie ajutat să devină unul de termen lung, adăugând că va face tot posibilul să ajute în această direcție. Totuși, Nicolae Robu este conștient că nu va fi ușor să se susțină acest proiect doar de către o companie de aceea dorește să lanseze un apel și către altele pentru a-l dezvolta. La întâlnire au fost prezenți directorul Patricia Pisano și reprezentanți ai școlii, alături de dr. Christian von Albrichsfeld, managerul general al Continental Automotive România SRL și director pe cercetare și dezvoltare pe România. Aceștia au discutat atât despre viitorul școlii profesionale cât și despre Colegiul Tehnic Ferdinand I. Acum două săptămâni, cele trei subsidiare Continental din Timișoara – Continental Anvelope, Automotive și ContiTech i-au primit pe elevi în vizită și în primele sesiuni de practică, pentru a  cunoaște mai îndeaproape viitorul mediu de lucru.

La Continental Anvelope elevii s-au întâlnit cu directorul general Pedro Carreira și au descoperit ce se află în spatele brandului de anvelope Continental și cum se desfășoară producția. La ContiTech, directorul general Bernd Steinebronn, le-a făcut turul de producție elevilor, explicându-le elevilor ce oportunități de viitor îi așteaptă aici dacă iau învățătura în serios. Atunci când au ajuns la fabrica Automotive, elevii au fost surprinși de regulile stricte, de faptul că trebuie să poarte îmbrăcăminte specială și că, în fabrica de electronice toate procesele sunt complet diferite. Cei 17 studenți de la Colegiul Tehnic Regele Ferdinand I sunt primii înregistrați în acest proiect pionierat de către Continental împreună cu guvernul. După o lună petrecută la școală, în care au primit toate informațiile de care aveau nevoie în această formă de învățământ și baza tuturor cunoștințelor, ei au avut și șansa să vadă ce vor lucra și unde vor lucra în interiorul companiilor în perioada de practică. ,,Am petrecut o lună la școală învățând și înțelegând mai bine ce înseamnă școala profesională, ce ne oferă, dar acum, prin această vizită în interiorul companiilor și prin practica desfășurată aici, putem înțelege mai bine ce înseamnă asta pentru viitorul nostru. Dacă învățăm și ne luăm practica în serios, putem avea un loc de muncă sigur după ce absolvim, în una dintre cele trei companii Continental”, a declarat unul din elevi după vizita la companii. „Această vizită și perioada de practică reprezintă încă un pas în relația dintre școala profesională și companii. Scopul vizitei a fost să-i familiarizăm pe studenți cu mediul industrial în care vor avea orele practice și unde, mai târziu, vor lucra. Suntem bucuroși că acești tineri au dorit să facă parte din proiectul nostru. Cu această ocazie ei au văzut procesele de producție și au putut să le adreseze întrebări colegilor din producție. De asemenea, după aceste vizite ei au intrat direct în perioada de practică,”a spus Andi Constantinescu, membru al echipei de proiect a școlii vocaționale din partea ContiTech România SRL.
Școala vocațională de la Timișoara, la Colegiul Tehnic Regele Ferdinand I este un proiect comun pentru cele trei subsidiare Continental din Timişoara: Continental Automotive, Continental Anvelope și ContiTech și colegiu. Proiectul s-a materializat mulțumită bunei cooperări între mediul de afaceri  și autoritățile centrale și locale. Școala profesională a început acum două luni cu 17 elevi, care vor avea atât cursuri practice cât și teoretice, cu posibilitatea realizării practicii în interiorul companiilor și care va dura doi ani. În această perioadă, elevii vor avea contracte atât cu Continental cât și cu școala și vor primi o bursă. La sfârșitul celor doi ani, elevii vor putea primi un loc de muncă în interiorul companiilor. Școala profesională este un proiect foarte important, o inițiativă Continental care a fost reintrodusă în sistemul de învățământ în februarie 2012,cu ajutorul guvernului. Continental susține și școlile profesionale de la Brașov și Carei, care sunt o colaborare între mai multe companii din industrie și vor suplimenta deficitul de muncitori calificați de pe piața muncii.

Comentarii

comentarii