Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu aşteaptă un premiu londonez pentru reabilitarea spaţiilor publice din...

Primarul Nicolae Robu aşteaptă un premiu londonez pentru reabilitarea spaţiilor publice din centrul istoric, dar care nu sunt îngrijite

DISTRIBUIȚI

Timişoara a fost nominalizată în cadrul proiectului REABILITAREA SPAŢIILOR PUBLICE DIN CENTRUL ISTORIC AL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA  “Cetate” la categoria “Renewal Project of the Year” – Emerging Europe Awards 2018.

Prin aceste nominalizări şi premii, Misiunea Emerging Europe doreşte să încurajeze creşterea socială şi economică în regiunea Central şi Est Europeană. Premiile Emerging Europe, un program de înalt nivel şi prestigiu, identifică şi aduc vizibilitate poveştilor de succes, proiectelor de primă importanţă şi de bună practică, astfel încurajând excelenţa în 23 de ţări europene.

Premiile vor face cunoscute autorităţile locale şi afacerile care au demonstrat excelenţa în trei zone importante: sensibilizarea opiniei publice, progres social şi dezvoltare economică.

Membrii juriului au o experienţă vastă în aceste sectoare şi sunt asistaţi de către o echipă valoroasă

La categoria “Renewal project of the year / Proiectul de revitalizare al anului” se premiază iniţiative care au transformat o clădire, un spaţiu public sau un areal, aducând la viaţă o zonă neglijată, conservând patrimoniul şi favorizând utilizarea durabilă.

Proiectul Timişoarei este singurul din România înscris în competiție, aplicația fiind depusă de Primăria Timișoarei în luna aprilie.

În prima fază a procesului de selecţie, aplicaţiile au fost evaluate de către experţii Emerging Europe. Pentru fiecare categorie a fost selectat un număr maxim de 10 nominalizaţi pentru runda a doua. În această rundă, proiectele vor fi evaluate de către un juriu format din reputaţi specialişti reprezentând instituţii europene de prestigiu. Proiectele nominalizate şi câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Galei Emerging Europe Awards la Londra, sediul BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie Dezvoltare) în data de 22 iunie 2018.

Desigur, pentru Timişoara un astfel de premiu ar fi un punct de imagine superb, numai că nominalizarea anunţată cu mare entuziasm de primarul Nicolae Robu se referă la ceva cu ce oraşul nu prea are a se mândri.

Clădirea Primăriei Vechi, proprietatea PMT, care se prăbuşeşte văzând cu ochii şi nimic nu se mişcă pentru reabilitarea ei. Un alt exemplu “de premiat” este reabilitarea fostei clinici de dermatologie care a intrat într-un proces de … conservare a degradării, pentru că nici pe departe nu pare să se transforme în centru multifuncţional, cultural, pentru tineri, pentru misiuni consulare etc.

Comentarii

comentarii