Acasă Actualitate Primarului i s-au urcat decibelii la cap

Primarului i s-au urcat decibelii la cap

652
DISTRIBUIȚI

Se apropie sezonul cald și timișorenii care vor să doarmă noaptea se pregătesc să încingă telefoanele de la poliție și jandarmerie pentru a se plânge de miile de decibeli din oraș. Timișoare a ajuns un oraș guvernat pe rețelele de socializate. Pentru a noua oară în acest an, primarul orașului decide că o mână de oameni pot influența viața orașului.

USR este singura organizație se bate cu primarul Timișoarei pe „zgomote” şi sondaje, cea mai recentă interpelare lansată pe facebook de edil fiind cea cu privire la cel fel de oraş îşi doresc timişorenii: liniştit sau animat.

Întrucât USR a iniţiat un proiect parlamentar prin care populaţia să fi mai protejată de poluarea fonică, are mari obiecţii la acest sondaj/consultare. La rândul lui, nici pseudo-sondajul lansat de primar pe facebook nu dă posibilitatea unei palete mai variate de alegere, aşa că totul se poate interpreta: linişte de mormânt sau decibeli care scot populaţia din oraş, mai ales noaptea.

USR Timişoara acuză: „Primarul Timişoarei continuă seria manipulărilor prin aşa-zisele „sondaje de opinie”.

„Primăria Timişoarei continuă să ia distanţă faţă de problemele reale ale oraşului, cărora ar trebui să le găsească soluţii moderne şi fezabile. Primul ales al urbei pare mai degrabă preocupat de dispute politice care să-i repare imaginea ciobită de recentele scandaluri pe care le-a provocat decât de buna administrare a oraşului. Domnul primar a iniţiat un nou aşa-zis sondaj de opinie, prin care aduce argumente absurde împotriva unei iniţiative legislative a USR care reglementează nivelele de zgomot. După ce în vara anului trecut i-a invitat pe timişoreni, într-un mod cât se poate de cinic, să se mute de lângă cluburile din cauza cărora nu pot dormi noaptea, edilul Timişoarei vine din nou să proclame efervescenţa oraşului printr-un alt sondaj de opinie viciat şi manipulator, din genul celor cu care ne-a obişnuit de prea multe ori. Spre oripilarea oricărui profesionist din domeniile cercetărilor de piaţă sau al administraţiei, primarul insistă să îşi bazeze deciziile executive pe aceste sondaje populiste şi lipsite de valoare ştiinţifică.

Tentativa stângace a primarului de a marca într-o dispută politică inutilă este şi mai ilară în condiţiile în care toţi senatorii PNL au votat favorabil proiectul de lege la care aşa-zisul sondaj de opinie face referire. Aici dorim să reamintim că forma legii votată de Senat nu este cea finală. USR va aduce amendamente pe proiectul de lege în concordanţă cu opiniile cetăţenilor.

Dincolo de orice efervescenţă adusă de localurile zgomotoase, noi am dori ca administraţia locală să lucreze în primul rând la efervescenţa şi animaţia indusă prin implementarea cu succes a proiectelor culturale în oraşul nostru. Este esenţial să fructificăm şansa istorică pe care Timişoara o are prin programul Capitală Culturală Europeană 2021. Aşteptarea noastră este ca domnul primar să se comporte ca un veritabil lider şi să adune energiile disparate din jurul acestui proiect care pare că este tot mai departe de scopul iniţial pe zi ce trece. Noi, USR Timişoara, ne oferim susţinerea şi competenţele, în măsura în care Primăria este capabilă să coaguleze pe toţi cei de bună-credinţă care doresc să vadă în acest proiect un real succes şi care nu caută doar căi facile de a ajunge la liman după care să arunce vina nereuşitelor pe altcineva”, spune Raoul Trifan (USR Timişoara).

Primarul Timișoarei anunţa triumfător, duminică, faptul că SONDAJUL NR. 9 / 2018 s-a încheiat.

Iată rezultatele: „Au răspuns 1812 cetăţeni: • 83%, adică 1504 cetăţeni, s-au pronunţat pentru un oraş animat, adică: pentru un oraş cu concerte în aer liber, cu cântăreţi pe străzi şi în pieţe, cu dans, cu teatru pe străzi şi în pieţe, cu cluburi civilizate şi localuri cu muzică live; • 17%, adică 308 cetăţeni, s-au pronunţat pentru un oraş puţin animat, consecinţa directă a propunerilor USR fără cele de mai sus, adică fără concerte în aer liber, cântăreţi pe străzi şi în pieţe, dans şi teatru pe străzi şi în pieţe, cluburi civilizate şi localuri cu muzică live”, spune edilul pe facebook.

Comentarii

comentarii