Acasă Actualitate Primăria Timişoara ar putea accesa fonduri europene pentru renovarea unor clădiri istorice

Primăria Timişoara ar putea accesa fonduri europene pentru renovarea unor clădiri istorice

DISTRIBUIȚI

22 decembrie primaria veche timisoara

Primăria Timişoara primeşte somaţii de la… Primăria Timişoara

Comisia de verificare a stării clădirilor din Timişoara îşi vede în continuare de treabă şi emite somaţii pentru proprietarii indolenţi din zonele centrale.

Nu scapă nici clădirile aflate în proprietatea primăriei. Aşa s-a ajuns ca o comisie a primăriei să emită somaţii către Primăria Timişoara. Conform viceprimarului Traian Stoia, somaţiile au fost direcţionate către Direcţia Patrimoniu, care ar trebui să solicite fonduri pentru lucrările necesare. O altă variantă discutată ar fi accesarea unor fonduri europene.

Comisia de verificare a stării clădirilor şi-a continuat activitatea. S-a ajuns ca până în momentul de faţă să avem 712 aparate de aer condiţionat care au fost demontate şi mai sunt atenţionări pentru încă 200 de aparate de acest gen. Estimez că vom ajunge la 1000 de aparate până la terminarea activităţii. Au continuat verificările în ceea ce priveşte starea de igienizare a subsolurilor şi podurilor, în zona Pieţei Victoria, strada Paulescu, bulevardul Republicii. S-au întocmit somaţii către asociaţiile de proprietari de pe strada Mărăşeşti, Piaţa Libertăţii (e vorba de primăria veche) şi Gheorghe Bariţiu 3 (Turnul de apă). De ce s-au făcut aceste atenţionări către două proprietăţi ale primăriei? Atenţionările au ajuns la mine şi le-am dirijat către Direcţia Patromoniu pentru a solicita bani pentru bugetul viitor pentru reparaţii şi întreţinerea clădirilor care aparţin de primărie. Se poate – şi am discutat în acest sens – ca problemele tehnice ale obiectivelor majore să se rezolve prin accesarea de fonduri europene. Dacă o să accesăm fonduri europene pentru reparaţia unor faţade, trebuie să aducem de undeva constructori, pentru că nu cunosc să avem în zonă oameni care în timpul iernii să fabrice în nişte ateliere stucaturile care urmează să fie puse pe faţadă”, a declarat viceprimarul Traian Stoia.

Ajutor suplimentar de la poliţia naţională

Comisia de verificare a străzii imobilelor este formată din reprezentanţi ai Primăriei Timişoara, ai poliţiei locale şi ai poliţiei naţionale. Recent, conform viceprimarului Stoia, poliţia naţională şi-a suplimentat efectivele în domeniul imobiliar. Astfel, în ultima perioadă, au fost verificare 212 imobile din zona centrală şi s-au dat 47 de somaţii. Urmează amenzile de mii de lei.

Am primit un sprijin substanţial din partea poliţiei naţionale. Sunt 10 poliţişti specializaţi pe imobile de patrimoniu şi foarte buni cunoscători ai zonelor în care au fost repartizaţi. Au fost împărţiţi câte doi pe un sector, plus câte unul de la poliţia locală. Au fost controlate 212 imobile şi s-au întocmit 47 de somaţii către asociaţiile de propietari şi către proprietarii privaţi ai unor imobile. Controalele s-au făcut pe legea 422/2001, care prevede amenzi de la 4000 la 8000 de lei pentru clădirile degradate din zona centrală. S-au dat atenţionări, cu 10 zile pentru conformare. Sunt foarte multe clădiri cu acoperişuri şi scurgerile pentru apa de ploaie şi burlane defecte sau lipsă”, a mai declarat Stoia.

Comentarii

comentarii